YIT sparar energi i Leksand

Leksands kommun och Leksandsbostäder AB har tecknat ett avtal med YIT Sverige AB för att genomföra ett energitjänsteprojekt.

Projektet omfattar ca 180 000 kvm hyresbostäder, skolor, förskolor och andra gemensamma lokaler vars upprustning finansieras med garanterade energibesparingar.

Första steget är att en kartläggning av fastighetsbestånden för att fastställa vilka åtgärder som krävs. Därefter har kommunen och bostadsbolaget möjlighet att avropa åtgärder under de närmaste fyra åren. Projektet kommer fullt utvecklat att ge 30-40 personer sysselsättning per år.

Källa: YIT

Publicerad 19 juni 2013

På nytt jobb

Lars Pellmark har utsetts till specialist teknisk förvaltning hos Jernhusen AB, Stockholm. Han kommer från Skandia fas­tigheter.
Bengt Bäckström har anställts som teknisk säljare på Hallströms verkstäder AB, Nälden. Han kommer från Fläktgroup.
 Sofie Bjurling har utnämnts till produktchef för varumärket Pneumatex hos IMI Hydronic Engineering AB. Hon var tidigare kundvårdsspecialist på företaget. Lena Särehag Bellwood har utsetts till produktchef för varumärkena TA och Heimeier. Hon kommer närmast från Protek där hon var projektledare.
 Deniz Kalkan har anställts som sprinklerkonstruktör hos Intec. Han har tidigare arbetat som vvs-konstruktör på Technoresolut och Sweco.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.