YIT sköter driften åt Frödinge Mejeri

Frödinge Mejeri AB har tecknat 5-årigt DriftManagement-avtal med YIT vad gäller drift och underhåll av alla tekniska system för mediaförsörjning till mejeriet

Frödinge Mejeri är Nordens ledande producent av frysta tårtor och har även en stark position i resten av norra Europa. Företaget är välkänt för sin ostkaka som har mer än 90 procent av marknadsandelarna i Sverige.

Flera år i rad har Frödinge Mejeri introducerat nya tårtor och expanderat sin distribution. Frödinge Mejeri har cirka 160 personer anställda. Produktionen körs mestadels tvåskift, men också treskift när efterfrågan är som störst. Mediaförsörjning i form av kyla, ånga, luft m.m. är livsviktig för mejeriets drift.

YIT kommer, på totalentreprenad, ta hand om all drift och underhåll av de tekniska systemen för kyla, värme, tryckluft, ventilation och ånga. Utöver detta kommer parterna att samarbeta inom energieffektivisering och utveckling av de tekniska systemen samt förbättring av underhållsmetodik.

I YIT:s åtagande ingår också att under sommaren 2011 leverera och installera en ny 580 kW vätskekylmaskin för köldbärarsystem. Maskinen förses med hetgasväxlare för värmeåtervinning i stället för dagens lösning med värmepump. Installation av den nya vätskekylmaskinen förväntas ge en avsevärd energibesparing jämfört med dagens utrustning.

Källa: YIT

Publicerad 22 mars 2011

På nytt jobb

Jakob de Ron har anställts som energikonsult på FVB Sverige AB, Stockholm. Han kommer från Property Partner.
Sebastian Franzke har anställts som teknisk säljare på projektservice hos Jeven AB, Gävle. Han kommer från Gävle kommun.
Rhode Östling har utsetts till gruppledare för vvs i Skåne hos Norconsult AB, Malmö. Hon kommer från WSP.
Christian Sjöström har anställts som drift-/servicetekniker hos Swegon Sverige i Malmö. Han kommer från Coor.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.