YIT köpte ELB i Norrköping

YIT Sverige AB har förvärvat luftbehandlingsföretaget ELB – Jansson & Eriksson Ekonomisk Luftbehandling AB, med säte i Norrköping har 30 anställda och en omsättning på drygt 65 Mkr.

ELB’s huvudsakliga verksamhet består av projektering och installation av luftbehandlingssystem, styr- och övervakningsanläggningar samt komfortkylanläggningar på totalentreprenad. Företaget skräddarsyr anläggningar med utförande- och funktionsansvar för att passa kundernas behov och krav.

– Vi är mycket glada att få hälsa ELBs medarbetare välkomna till YIT-koncernen, säger Fredrik Sederholm, VD. Förvärvet stärker vår nuvarande organisation i Östergötland, framförallt inom projektering, konstruktion och projektledning. Förvärvet av ELB ligger helt i linje med vår strategi att erbjuda våra kunder kostnadseffektiva investeringar och funktionslösningar.

ELB startades 1981 och har genom åren bidragit till ett bra inomhusklimat vid bland annat Hageby Centrum Norrköping, Norrköpings Idrottspark, Tornet i Linköping, Moelvens industriframställda byggmoduler samt vid byggandet av 12 Biltemavaruhus från Kristianstad till Luleå.

– När vi nu efter 29 års entreprenadverksamhet valt att trappa ner har personalens framtid varit en viktig faktor för oss. YIT:s uttalade ambition att hålla gruppen intakt och att arbeta vidare på det sätt vi bedrivit verksamheten, känns mycket tillfredsställande. Vi är övertygade om att verksamheten blir en väl fungerande del av YIT, kommenterar ELB:s ägare Bernt Eriksson och Håkan Jansson.

Källa: YIT

Publicerad 5 september 2010

På nytt jobb

Pål Warolin har utsetts till ny vd på Uniwater AB, Göteborg. Han kommer från annan bransch.
 Peter Nyberg har anställts som energistrateg på Specialfastigheter Sverige AB, Stockholm. Han kommer från Aktea.
Leo Olsson har anställts som energingenjör hos Aktea AB, Stockholm. Han kommer från TUC. Jules Hanley har anställts som energiingenjör i Malmö. Hon kommer från Lunds tekniska högskola. Riccardo Maggioni har anställts som energispecialist i Göteborg. Han kommer från KYH.
Jonas Brandstedt har anställts som projektledare på Ventpartner i Västmanland AB, Västerås.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.