VVS Företagen och Entreprenörföretagen skapar ny samverkansorganisation

Sedan tidigare finns ett samverkansbeslut gällande arbetsgivarfrågor mellan VVS Företagen och Entreprenörföretagen/PLR, Plåtslageriernas Riksförbund. 

Vid respektive organisations styrelsemöte togs ett inriktningsbeslut som innebär ett ökat samarbete mellan VVS Företagen och Entreprenörföretagen. Ambitionen är att ge kollektivavtalen större kraft, öka och förstärka medlemsnyttan i andra frågor och göra organisationernas servicebolag till en enad och kraftfull part i avtalsförhandlingar och branschfrågor.

– Vi vill etablera oss som en tydligare och starkare aktör, såväl mot fack som i samverkan med andra arbetsgivare. Genom att skapa en samverkansorganisation kommer vi också att kunna stödja en framtida utveckling av branscherna. Dessutom kommer vi att utveckla kompetens och service, samt öka kostnadseffektiviteten, säger Roine Kristianson, VD för VVS Företagen.

– En samlad profil ökar attraktionskraften för medlemskap. Vi blir också en tydligare kraft i kommunikationen om vad våra branscher är duktiga på. Det finns en stor potential i att utveckla våra branschprofiler, säger Thomas Dahlberg, VD för Entreprenörföretagen.

Styrelsen fattar beslut om samverkansavtal under hösten 2011.

Källa: VVS Företagen
 

Publicerad 16 juni 2011

På nytt jobb

 Jeanna Nylander har utsetts till vd för Bengt Dahlgren Syd AB, Malmö. Hon kommer från Allbygg.
Anders Sjögren har utnämnts till vd för Bastec AB, Stockholm. Han var tidigare affärsområdeschef Produkter på företaget.
Victor Ahl har anställts som energi- och vvs-ingenjör hos Energija, Jonsered. Han kommer från Afry.
Marcus Sandlund har utnämnts till kommersiell direktör på Caverion. Han var tidigare affärsområdeschef för advisory business i företaget.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.