Ventilation | 23 maj 2023

Ventilationsbyte på sjukhus i Västmanland

Region Västmanland investerar tio miljoner kronor på att byta ut den ålderstigna ventilationen på sjukhuset i Fagersta. Projektet beräknas pågå fram till första kvartalet 2024.

Ventilationsbyte på sjukhus i Västmanland
Ventilationssystemet på sjukhuset i Fagersta ska bytas ut mot ett modernt och mer energieffektivt. Foto: Region Västmanland

De gamla ventilationsaggregaten på Bergslagssjukhuset i Fagersta är i stort behov av utbyte på grund av ålder och att de tjänat ut. Det finns ett behov av modern teknik med bättre verkningsgrad för återvinning samt att skapa möjlighet till kyld tilluft.

– Den äldre anläggningen som betjänade fyra byggnadskroppar var uttjänt och vi framtidssäkrar i och med denna ombyggnation en god och ändamålsenlig luftkvalitet i byggnaderna och lokalerna, säger Stefan Rindetoft, fastighetschef vid Region Västmanland, till Fagersta Nyheter.

Det pågår ett ombyggnadsprojekt på sjukhuset för att skapa en ny fläktrumsvåning där det finns rum för nya moderna, energieffektiva aggregat och installationen. För att skapa utrymme för de nya aggregaten behöver befintlig takkonstruktion lyftas. Det gör också att byggnaderna framtidssäkras för lång tid framåt.

Beslutet fattades nyligen av regionstyrelsen som avsatte tio miljoner kronor till projektet.

 

Källa: Fagersta Nyheter

Publicerad 23 maj 2023

På nytt jobb

Lars Pellmark har utsetts till specialist teknisk förvaltning hos Jernhusen AB, Stockholm. Han kommer från Skandia fas­tigheter.
Bengt Bäckström har anställts som teknisk säljare på Hallströms verkstäder AB, Nälden. Han kommer från Fläktgroup.
 Sofie Bjurling har utnämnts till produktchef för varumärket Pneumatex hos IMI Hydronic Engineering AB. Hon var tidigare kundvårdsspecialist på företaget. Lena Särehag Bellwood har utsetts till produktchef för varumärkena TA och Heimeier. Hon kommer närmast från Protek där hon var projektledare.
 Deniz Kalkan har anställts som sprinklerkonstruktör hos Intec. Han har tidigare arbetat som vvs-konstruktör på Technoresolut och Sweco.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.