Veidekke ny aktör i Bygga-bo-dialogen

Från och med den 25 februari är Veidekke Sverige AB aktör i Bygga-bo-dialogen. Överenskommelse och åtagande undertecknades med regeringens miljöminister Andreas Carlgren och innebär att Veidekke blir Bygga-bo-dialogens 44:e aktör.

Dokumenten undertecknandes på Miljödepartementet och inom ramen för Bygga-bo-dialogen som är ett unikt samarbete mellan företag, kommuner och regeringen för utveckling av en hållbar bygg- och fastighetssektor i Sverige. Genom dialog vill företrädarna i Bygga-bo-dialogen nå längre än lagar och skapa hälsosam innemiljö, effektiv energi- och resursanvändning. Undertecknandet är en del i Bygga-bo-dialogens arbete för konkreta insatser inom bygg- och fastighetssektorn. 

Energianvändning viktig fråga

Då energianvändningen i bostäder och lokaler utgör närmare 40 procent av Sveriges totala energianvändning är frågan viktig för Bygga-bo-dialogens aktörer. Hur vi bygger och bor har stor betydelse i arbetet mot klimatförändringen. – Bygga-bo-dialogen är en del i ett stort arbete med stor potentiell räckvidd, säger miljöminister Andreas Carlgren. Energi och miljö blir allt viktigare i samarbetet mellan staten, kommuner och företag kring ”Hållbara städer” och hållbara byggnader kan även vara en svensk exportprodukt. Företagens insatser för energieffektivisering och användande av bland annat byggmaterial som är bra för miljön är avgörande i den fortsatta omställningen. Ett näringsliv i framkant ger Sverige möjligheter till miljöteknikexport och behövs för att axla rollen som ledande förebild på klimatområdet.

– Genom att Veidekke nu kliver in i Bygga-Bo dialogens arbete markerar vi företagets ambition att tillsammans med branschen och regeringen ta ansvar för samhällets framtid, säger Per-Ingemar Persson, VD för Veidekke Sverige AB. Veidekkes nya klimathus TellHus reducerar koldioxidutsläppen med mer än 50 procent och energibehovet med ca 40 procent, inom ramen för en god projektekonomi.

Källa: Bygga-Bo-Dialogen

Publicerad 25 februari 2008

På nytt jobb

 Jeanna Nylander har utsetts till vd för Bengt Dahlgren Syd AB, Malmö. Hon kommer från Allbygg.
Anders Sjögren har utnämnts till vd för Bastec AB, Stockholm. Han var tidigare affärsområdeschef Produkter på företaget.
Victor Ahl har anställts som energi- och vvs-ingenjör hos Energija, Jonsered. Han kommer från Afry.
Marcus Sandlund har utnämnts till kommersiell direktör på Caverion. Han var tidigare affärsområdeschef för advisory business i företaget.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.