Värmekyl Grossisten blir energitjänsteföretag

Nu byter Värmekyl Grossisten Scandinavia AB (VKG) strategi. Från att ha haft tyngdpunkten på grossistförsäljning av värmepumpar ska företaget omformas till ett komplett energitjänsteföretag.

– Vi har avslutat rekonstruktionen och fått en finansiell stabilitet i bolaget. Vår nya huvudägare Gunnar Mannerheim är långsiktig och hårt engagerad i bolaget och vi är nu redo för lönsam tillväxt, säger Mikael Jansson, nytillträdd VD och koncernchef.

Den nya strategin innebär att grossistdelen helt avvecklas, medan företaget utvecklar installationsdelen och satsar på energieffektiva lösningar för olika typer av fastigheter.

– Att sänka energiförbrukningen är i dag oerhört lönsamt och vi ser stora möjligheter att erbjuda vår samlade kompetens på detta område. Vi kan leverera bra inomhusklimat med låg driftskostnad och liten miljöpåverkan. Genom att ta på oss ett långsiktigt ansvar med funktionsgarantier vill vi dessutom skapa nära och ömsesidigt lönsamma samarbeten med fastighetsägarna, säger Mikael Jansson.

Arbetet med att omforma VKG till den nya strategin har redan startat och kommer att pågå under återstoden av 2008 och även under 2009. Bland annat ska de olika delarna i bolaget konsolideras för bättre samverkan och skalfördelar.

– Avvecklingen av grossistverksamheten går enligt plan med en resultatförbättring jämfört med 2007 i sikte, säger Mikael Jansson. Samtidigt som grossistdelen avvecklas ser vi på förvärv som kompletterar den nya strategin, men som också förstärker bolagets geografiska närvaro och bidrar till ett starkare resultat. Vi har två intressanta förvärv på gång som jag hoppas kunna presentera innan årets slut, säger Mikael Jansson.

Källa: VKG

Publicerad 3 oktober 2008

På nytt jobb

Pål Warolin har utsetts till ny vd på Uniwater AB, Göteborg. Han kommer från annan bransch.
 Peter Nyberg har anställts som energistrateg på Specialfastigheter Sverige AB, Stockholm. Han kommer från Aktea.
Leo Olsson har anställts som energingenjör hos Aktea AB, Stockholm. Han kommer från TUC. Jules Hanley har anställts som energiingenjör i Malmö. Hon kommer från Lunds tekniska högskola. Riccardo Maggioni har anställts som energispecialist i Göteborg. Han kommer från KYH.
Jonas Brandstedt har anställts som projektledare på Ventpartner i Västmanland AB, Västerås.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.