Värme och energiåtervinning

Värme och energiåtervinning

VÄRMEÅTERVINNING Fläkt Woods AB, presenterar värmepumpenheten ReCooler HP, en kombination av en reversibel värmepump och energiåtervinningsrotor i en och samma enhet för eQ luftbehandlingsaggregat.

ReCooler_1

ReCooler HP är designad för låg energianvändning och för att uppnå höga EER- och COP-värden (upp till 6). Den är försedd med komponenter som Semcorotor, scrollkompressor med PM-motor och elektroniska expansionsventiler.

ReCooler HP kan användas i publika, kommersiella och industriella applikationer där roterande värmeväxlare normalt övervägs. I regioner med kallt klimat ger ReCooler HP ett antal olika avfrostningsalternativ.

Under sommaren återvinner rotorn både sensibel och latent energi för att minska kostnaderna för extra kyla och för att leva upp till specificerade komfortbehov. Under vintern erbjuder Semcorotorn extremt god värme- och fuktåtervinning för bästa energieffektivitet och komfort.

 

 

 

 

 

Publicerad 3 oktober 2014

På nytt jobb

 Jeanna Nylander har utsetts till vd för Bengt Dahlgren Syd AB, Malmö. Hon kommer från Allbygg.
Anders Sjögren har utnämnts till vd för Bastec AB, Stockholm. Han var tidigare affärsområdeschef Produkter på företaget.
Victor Ahl har anställts som energi- och vvs-ingenjör hos Energija, Jonsered. Han kommer från Afry.
Marcus Sandlund har utnämnts till kommersiell direktör på Caverion. Han var tidigare affärsområdeschef för advisory business i företaget.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.