Värme och energiåtervinning

Värme och energiåtervinning

VÄRMEÅTERVINNING Fläkt Woods AB, presenterar värmepumpenheten ReCooler HP, en kombination av en reversibel värmepump och energiåtervinningsrotor i en och samma enhet för eQ luftbehandlingsaggregat.

ReCooler_1

ReCooler HP är designad för låg energianvändning och för att uppnå höga EER- och COP-värden (upp till 6). Den är försedd med komponenter som Semcorotor, scrollkompressor med PM-motor och elektroniska expansionsventiler.

ReCooler HP kan användas i publika, kommersiella och industriella applikationer där roterande värmeväxlare normalt övervägs. I regioner med kallt klimat ger ReCooler HP ett antal olika avfrostningsalternativ.

Under sommaren återvinner rotorn både sensibel och latent energi för att minska kostnaderna för extra kyla och för att leva upp till specificerade komfortbehov. Under vintern erbjuder Semcorotorn extremt god värme- och fuktåtervinning för bästa energieffektivitet och komfort.

 

 

 

 

 

Publicerad 3 oktober 2014

På nytt jobb

Pål Warolin har utsetts till ny vd på Uniwater AB, Göteborg. Han kommer från annan bransch.
 Peter Nyberg har anställts som energistrateg på Specialfastigheter Sverige AB, Stockholm. Han kommer från Aktea.
Leo Olsson har anställts som energingenjör hos Aktea AB, Stockholm. Han kommer från TUC. Jules Hanley har anställts som energiingenjör i Malmö. Hon kommer från Lunds tekniska högskola. Riccardo Maggioni har anställts som energispecialist i Göteborg. Han kommer från KYH.
Jonas Brandstedt har anställts som projektledare på Ventpartner i Västmanland AB, Västerås.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.