Tyréns kartlägger örebrosolen

Tyréns har fått i uppdrag att solinventera och producera en solkarta för centrala Örebro på uppdrag av kommunen.

Det nyvunna uppdraget kommer direkt efter att Tyréns levererat en färdig solkarta över Stockholm stad. Örebros solkarta kan användas för effektiv placering av solcellspaneler på tak.

Per Jonsson, affärschef på Tyréns, som ansvarar för solinventeringsuppdraget, berättar att solinventeringen i Örebro är del av en större solenergisatsning inom kommunen. Beställaren är Enheten för Hållbar Utveckling, Örebro kommun.

– Kartan bygger på en 3D-modell som utsätts för solberäkningar baserad på soldata över en tio års period. Solinventeringen framställs sedan i en solkarta som kommer finnas tillgänglig. Förhoppningen är att berörda husägare, både privata företag och offentlig verksamhet kan använda solkartan som beslutsunderlag för installation av exempelvis solcellspaneler på hustaken. Vi ser en utveckling nu där kommuner identifierar sig som lämpliga distributörer av solkartor och att man på sätt kan lätt nå alla typer av fastighetsägare och uppmuntra dem att påverka sin energiförbrukning.

Solinventeringen kommer att vara färdig i oktober 2013. En kostnadsfri solkarta kommer att läggas ut på kommunens hemsida för Örebros boende som inspiration till nya solcellsinstallationer.

Källa: Tyréns

Publicerad 11 juni 2013

På nytt jobb

Pål Warolin har utsetts till ny vd på Uniwater AB, Göteborg. Han kommer från annan bransch.
 Peter Nyberg har anställts som energistrateg på Specialfastigheter Sverige AB, Stockholm. Han kommer från Aktea.
Leo Olsson har anställts som energingenjör hos Aktea AB, Stockholm. Han kommer från TUC. Jules Hanley har anställts som energiingenjör i Malmö. Hon kommer från Lunds tekniska högskola. Riccardo Maggioni har anställts som energispecialist i Göteborg. Han kommer från KYH.
Jonas Brandstedt har anställts som projektledare på Ventpartner i Västmanland AB, Västerås.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.