UNDERCENTRAL | 15 feb 2017

Två nya undercentraler

Två nya undercentraler

Två nya typer av värmeväxlarcentraler, Basic och Profi, kommer från holländska Flamco. Båda har en effekt på mellan 70 och 1 000 kW.

Gemensamt för båda är bland annat att de kan anslutas till högtemperatursystem och att de har möjlighet att arbeta med ackumulator eller bufferttank. De har enligt leverantören kort svarstid mellan kontrollenhet och komponenter och levereras med automatisk värmereglering som styr värmen efter utetemperaturen samt utgångar för energimätningsutrustning.

Skillnaderna mellan serierna är bland annat att Basicserien har en svetsad stålram medan Profiserien har ram i aluminium, och att sakkomponenterna i Basicserien är gängade medan komponenterna i Profiserien är flänsande.

Alla undercentraler täthetsprovas innan leverans.

flamcogroup.com/se

Publicerad 15 februari 2017

På nytt jobb

 Jeanna Nylander har utsetts till vd för Bengt Dahlgren Syd AB, Malmö. Hon kommer från Allbygg.
Anders Sjögren har utnämnts till vd för Bastec AB, Stockholm. Han var tidigare affärsområdeschef Produkter på företaget.
Victor Ahl har anställts som energi- och vvs-ingenjör hos Energija, Jonsered. Han kommer från Afry.
Marcus Sandlund har utnämnts till kommersiell direktör på Caverion. Han var tidigare affärsområdeschef för advisory business i företaget.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.