Thermotech-VD vann pris som entreprenör

Tävlingen Ernst & Young Entrepreneur Of The Year för region Norr är avgjord. Anders Andersson, VD på Thermotech Scandinavia AB, vann kategoripriset Årets Manliga Stjärnskott.

Utnämningen skedde i samband med en entreprenörskväll på Lexus i Umeå, där flera av regionens mest framstående entreprenörer samlats.

Juryns motivering för Årets Manliga stjärnskott var:
”Han såg krisen som ett underbart tillfälle att växa och har det senaste året rustat bolaget för en brutal tillväxt. En medveten innovativ satsning på designade produkter som inte syns gör dem unika! Vinnaren sopar mattan på denna allt hetare marknad genom en kombination av ökad inre effektivitet och övergång från produkt- till systemerbjudande.”
Ernst & Young Entrepreneur Of The Year är en av världens främsta utmärkelser för entreprenörer. Syftet med utmärkelsen är att uppmuntra entreprenörer som inspirerar andra företagare med sina visioner, sitt ledarskap och sina framgångar. Entrepreneur Of The Year är den första internationella utmärkelsen för entreprenörer som skapar framgångsrika och växande verksamheter. Tävlingen genomförs på regional, nationell och internationell nivå i över 135 städer i 50 länder. En extern jury utser vinnaren av utmärkelsen. Kriterierna som entreprenörerna bedöms utifrån är entreprenörsanda, ekonomisk utveckling, strategisk inriktning, inverkan på omvärlden, innovation samt personlig integritet och inflytande. Region Norr omfattar Hudiksvall och norrut. Mer information finns på www.eoy.nu

Källa: Thermotech Scandinavia  

Publicerad 25 oktober 2009

På nytt jobb

 Jeanna Nylander har utsetts till vd för Bengt Dahlgren Syd AB, Malmö. Hon kommer från Allbygg.
Anders Sjögren har utnämnts till vd för Bastec AB, Stockholm. Han var tidigare affärsområdeschef Produkter på företaget.
Victor Ahl har anställts som energi- och vvs-ingenjör hos Energija, Jonsered. Han kommer från Afry.
Marcus Sandlund har utnämnts till kommersiell direktör på Caverion. Han var tidigare affärsområdeschef för advisory business i företaget.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.