Sydtotal etablerar sig i Östergötland

Sydtotal AB har förvärvat Ventkontroll i Linköping AB.

 

Förvärvet är ett led i Sydtotals strategi att bli ett rikstäckande företag inom klimatkontroll, energioptimering och ventilation. Arbetet med att utveckla Sydtotals verksamhet fortsätter enligt plan och i enlighet med Imtech Nordics strategi och affärsplan.

Ventkontroll har omkring 60 medarbetare och omsätter ca 80 miljoner kronor.

Kärnverksamheten utgörs av entreprenad- och servicearbeten inom luftbehandling och företaget vänder sig idag i huvudsak mot landsting, stat och kommun. Den nuvarande ledningen kommer att arbeta kvar inom företaget.

– Genom förvärvet visar Imtech Nordic att Sydtotals satsning på att bredda sin verksamhet fortsätter, säger Erling Pålsson, vd och koncernchef för Sydtotal AB. Medarbetarna i Ventkontroll är bevisat skickliga med hög teknisk kompetens och tillsammans med Sydtotals övriga verksamhet får vi en stor potential att vidareutveckla  företagen. Ventkontroll kommer att behålla sitt varumärke under en övergångsperiod, säger Erling Pålsson.

– Tillsammans med Sydtotal kan vi fortsätta utveckla vårt koncept med att erbjuda helhetslösningar direkt mot slutkund, säger Rolf Larsson och Greger Carlson, ansvariga för och tidigare ägare till Ventkontroll i Linköping AB. Vi är också övertygade om att vi kan dra nytta av varandras kundkontakter och att det finns stora möjligheter för  Ventkontroll att komma in på nya kundsegment, fortsätter Rolf och Greger.

Källa: NVS

Publicerad 2 november 2011

På nytt jobb

Jakob de Ron har anställts som energikonsult på FVB Sverige AB, Stockholm. Han kommer från Property Partner.
Sebastian Franzke har anställts som teknisk säljare på projektservice hos Jeven AB, Gävle. Han kommer från Gävle kommun.
Rhode Östling har utsetts till gruppledare för vvs i Skåne hos Norconsult AB, Malmö. Hon kommer från WSP.
Christian Sjöström har anställts som drift-/servicetekniker hos Swegon Sverige i Malmö. Han kommer från Coor.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.