KÖP | 6 aug 2014

Swegon köpte i Tyskland

Swegon förvärvar Econdition GmbH i Tyskland.

Econdition beskrivs som en ledande leverantör av kylsystem och service för datahallar och industriell tillämpning. Företaget som har sitt huvudkontor i München har 40 anställda och omsatte 2013 ca 14 MEUR.

Förvärvet förutsätter godkännande från den tyska kartellmyndigheten Bundeskartellamt och beräknas vara genomfört under augusti månad. Förvärvet av Econdition sägs ligga i linje med Swegons strategi att öka sin närvaro på den tyska marknaden och kommer att öka Swegons försäljning inom kyla och framförallt i det växande segmentet för datacenterkyla.

– Tillsammans med förra årets förvärv av Walter Meier (Klima Deutschland) GmbH, förstärker Econdition vår redan starka plattform i Tyskland och för oss på samma gång ett steg närmre våra kunder, säger Hannu Saastamoinen, VD Swegon.

Källa: Swegon

Publicerad 6 augusti 2014

På nytt jobb

Pål Warolin har utsetts till ny vd på Uniwater AB, Göteborg. Han kommer från annan bransch.
 Peter Nyberg har anställts som energistrateg på Specialfastigheter Sverige AB, Stockholm. Han kommer från Aktea.
Leo Olsson har anställts som energingenjör hos Aktea AB, Stockholm. Han kommer från TUC. Jules Hanley har anställts som energiingenjör i Malmö. Hon kommer från Lunds tekniska högskola. Riccardo Maggioni har anställts som energispecialist i Göteborg. Han kommer från KYH.
Jonas Brandstedt har anställts som projektledare på Ventpartner i Västmanland AB, Västerås.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.