Swegon köpte Blue Box Group

Swegon köper den Italienska gruppen Blue Box Group S.r.l..

 

Tillträde sker med omedelbar verkan. Blue Box Group, lokaliserat i Cantarana di Cona i Italien, har en årlig omsättning på cirka 500 miljoner SEK.  De är ett av de ledande företagen inom utveckling, produktion samt försäljning av kylmaskiner och värmepumpar.  Den italienska tillverkaren har 250 anställda och en exportmarknad som sträcker sig över 30 länder.

Företaget grundades 1986 och har sedan dess övertygat genom stadig tillväxt och innovativa produkter.  Blue Box Group kommer att komplettera Swegons produktportfölj och fortsätta förbättra Swegons position som en unik leverantör av helhetslösningar och system inom ventilation och luftbehandlingssektorn. Idag är Swegon en av de ledande leverantörerna av luftbehandlingsaggregat, vattenburna och luftburna klimatsystem, flödeskontroll produkter samt produkter för akustik och bostadsventilation. Blue Box kylteknik kommer att öppna upp nya affärsmöjligheter för Swegon.  – Blue Box står för en innovativ produktutveckling, framstående forskning och utveckling samt hög kvalitet och god service. Dessa egenskaper matchar våra kärnvärden perfekt och vi är mycket glada att ha hittat en stark tillgång i Blue Box Group. Förvärvet är en klar förstärkning av Swegons affärsplattform, säger Mats Holmqvist, VD Swegon ABKälla: Swegon

Publicerad 5 oktober 2010

På nytt jobb

Pål Warolin har utsetts till ny vd på Uniwater AB, Göteborg. Han kommer från annan bransch.
 Peter Nyberg har anställts som energistrateg på Specialfastigheter Sverige AB, Stockholm. Han kommer från Aktea.
Leo Olsson har anställts som energingenjör hos Aktea AB, Stockholm. Han kommer från TUC. Jules Hanley har anställts som energiingenjör i Malmö. Hon kommer från Lunds tekniska högskola. Riccardo Maggioni har anställts som energispecialist i Göteborg. Han kommer från KYH.
Jonas Brandstedt har anställts som projektledare på Ventpartner i Västmanland AB, Västerås.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.