Swegon knep Stora Inneklimatpriset för andra gången

Swegon blev första företag att vinna Stora Inneklimatpriset två gånger när de vann för sin ventilationslösning, Hotel Solutions.

 

Swegon AB är stolta vinnare av Stora Inneklimatpriset för andra gången. Swegon vinner Stora Inneklimatpriset för sin inneklimatlösning för hotell, Hotel Solutions. Priset delades ut av Stockholms stads miljöborgarråd Per Ankersjö under Nordbygg.

Stora Inneklimatpriset instiftades år 2001 av Slussen Building Services i samarbete med Energi- och miljötekniska föreningen, Svensk Ventilation och Svenska Kyltekniska Föreningen. Stora Inneklimatpriset syftar till att stärka inneklimatteknikens ställning och att öka intresset för den samma.
I Stora Inneklimatprisets jury ingår representanter för de tre organisationerna samt ordföranden Per Fahlén, professor vid institutionen för Installationsteknik, Chalmers Tekniska Högskola.

Juryns motviering:
Till vinnare av 2011 års Stora Inneklimatpris har juryn utsett Swegon AB. Priset ges för en intelligent, innovativ och kommersiellt tillgänglig helhetslösning för klimatstyrning av hotell, en tillämpning av klimatteknik där nyttjarna ställer höga krav.

Systemet är uppbyggt av beprövade och samverkande komponenter som ger hotellgästen ett bra inomhusklimat med låg ljudnivå och dragfrihet. Systemet har låg energianvändning, är anpassningsbart till olika varierande klimatkrav och uteklimat och är lätt att underhålla. Lösningens marknadspotential syns vara stor både i Sverige och utomlands. Swegon är en värdig mottagare av 2011 års pris.

Förutom vinnaren var Locum AB, Exhausto AB och Fläkt Woods AB nominerade, bland 24 inkomna förslag, till finalen på Nordbygg.

Källa: Slussen
 

Publicerad 22 mars 2012

På nytt jobb

Lars Pellmark har utsetts till specialist teknisk förvaltning hos Jernhusen AB, Stockholm. Han kommer från Skandia fas­tigheter.
Bengt Bäckström har anställts som teknisk säljare på Hallströms verkstäder AB, Nälden. Han kommer från Fläktgroup.
 Sofie Bjurling har utnämnts till produktchef för varumärket Pneumatex hos IMI Hydronic Engineering AB. Hon var tidigare kundvårdsspecialist på företaget. Lena Särehag Bellwood har utsetts till produktchef för varumärkena TA och Heimeier. Hon kommer närmast från Protek där hon var projektledare.
 Deniz Kalkan har anställts som sprinklerkonstruktör hos Intec. Han har tidigare arbetat som vvs-konstruktör på Technoresolut och Sweco.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.