Sweco projekterar vvs för Umeås nya bad

Sweco utför projekteringen av rör- och luftinstallationer i Umeås nya bad- och friskvårdsanläggning, Nannabadet i centrala staden.

I uppdraget ingår även ansvar för att energiberäkna hela byggnaden.

Syftet är att analysera hur mycket energi badhuset förbrukar och optimera installationer och byggnadsutformning för att minimera förbrukningen.

– Nannabadet är ett spännande projekt som kommer att vara till glädje för Umeåborna lång tid framöver med sitt läge mitt i stan. Badhus är alltid en utmaning att energioptimera eftersom det har ett komplext inomhusklimat och förbrukar mycket energi. Samtidigt är besparingspotentialen hög om man tänker till i ett tidigt skede, säger Ann-Louise Lökholm, Vd, Swecos installationskonsulter.

– Även kraven på rätt utformade installationer är höga för att undvika problem med fukt och kondens i framtiden. Här har vi stor nytta av våra erfarenheter från arbetet med Himlabadet i Sundsvall .

Det nya badhuset i kvarteret Nanna får en totalyta på cirka 12000 kvadratmeter och kommer att innefatta flera simbassänger, varav en multibassäng med höj och sänkbart djup, en rehab-bassäng och en äventyrsdel. Dessutom ryms träningslokaler och parkeringsdäck i två plan.

Efter en lång planeringsprocess är projektet nu i full gång och beräknas stå färdigt i början av 2016. Förutom energisamordning och projektering ansvarar Swecos installationskonsulter även för 3D-samordningen.

Källa: Sweco

Publicerad 18 december 2013

På nytt jobb

Pål Warolin har utsetts till ny vd på Uniwater AB, Göteborg. Han kommer från annan bransch.
 Peter Nyberg har anställts som energistrateg på Specialfastigheter Sverige AB, Stockholm. Han kommer från Aktea.
Leo Olsson har anställts som energingenjör hos Aktea AB, Stockholm. Han kommer från TUC. Jules Hanley har anställts som energiingenjör i Malmö. Hon kommer från Lunds tekniska högskola. Riccardo Maggioni har anställts som energispecialist i Göteborg. Han kommer från KYH.
Jonas Brandstedt har anställts som projektledare på Ventpartner i Västmanland AB, Västerås.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.