Sweco projekterar VVS och medicinska gaser i för Höglandssjukhuset

Sweco har fått i uppdrag att projektera vvs-systemen för en ny försörjningsbyggnad vid Höglandssjukhuset i Eksjö

I arbetena ingår bland annat en ny fjärrvärmecentral för produktion av värme och varmvatten och en ny centralgasanläggning för oxygen och lustgas.

Sjukvårdsverksamhet har bedrivits vid Höglandssjukhuset sedan 1868 och under årens lopp har sjukhuset utökats med nya byggnader. Nuvarande tekniska försörjningssystem är från 1955 och behöver bytas ut för att möta ökade krav och fortsatt utbyggnad.

Uppdragsgivare är Landstingsfastigheter i Jönköping och uppdraget värderas till cirka 1,4 miljoner kronor. Byggnaden beräknas stå färdig i början på 2014.

Källa: Sweco

Publicerad 24 april 2012

På nytt jobb

Lars Pellmark har utsetts till specialist teknisk förvaltning hos Jernhusen AB, Stockholm. Han kommer från Skandia fas­tigheter.
Bengt Bäckström har anställts som teknisk säljare på Hallströms verkstäder AB, Nälden. Han kommer från Fläktgroup.
 Sofie Bjurling har utnämnts till produktchef för varumärket Pneumatex hos IMI Hydronic Engineering AB. Hon var tidigare kundvårdsspecialist på företaget. Lena Särehag Bellwood har utsetts till produktchef för varumärkena TA och Heimeier. Hon kommer närmast från Protek där hon var projektledare.
 Deniz Kalkan har anställts som sprinklerkonstruktör hos Intec. Han har tidigare arbetat som vvs-konstruktör på Technoresolut och Sweco.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.