Sweco och L E B fick vårduppdrag i Linköping

Sweco har i samarbete med L.E.B Consult tagit hem ett stort vårduppdrag i Linköping.

 

Företagens installationskonsulter ska ansvara för VVS-projekteringen i de nya lokaler som ska byggas i anslutning till Universitetssjukhuset i Linköping.

‒ Sweco har framgångsrikt bedrivit vårduppdrag runt om i Sverige under många år. Vår breda kompetens inom alltifrån installation och arkitektur till byggkonstruktion och projektledning är eftertraktad inom vårdsektorn där det just nu är många om- och nybyggnationer som pågår, säger Eva Nygren, vd Sweco Sverige.

De nya lokalerna kommer att rymma exempelvis vårdavdelningar, akutmottagningar samt ytor för specialistvård. Uppdraget omfattar cirka 53 000 kvadratmeter i nybyggnation. Energimålen är högt satta för lokalerna.

‒ Målet är att energianvändningen i sjukhuslokalerna ska sluta på mindre än hälften av gällande krav enligt Boverkets Byggregler. Vi undersöker därför lösningar för både solvärme och frikyla, säger Björn Kleist, gruppchef på Sweco i Linköping.

Parallellt med det nya uppdraget arbetar Sweco för tillfället med Nya Karolinska Sjukhuset och Angereds nya närsjukhus. Sweco är också inne i en tävlingsprocess om ett av Danmarks största byggprojekt, det nya universitetssjukhuset i Odense.

Sweco kommer att samarbeta med L.E.B Consult kring projekteringen av Universitetssjukhuset i Linköping. Tio VVS-konsulter från Sweco och L.E.B Consult kommer under två års tid jobba heltid i projektet.

Källa: Sweco

Publicerad 1 december 2010

På nytt jobb

 Jeanna Nylander har utsetts till vd för Bengt Dahlgren Syd AB, Malmö. Hon kommer från Allbygg.
Anders Sjögren har utnämnts till vd för Bastec AB, Stockholm. Han var tidigare affärsområdeschef Produkter på företaget.
Victor Ahl har anställts som energi- och vvs-ingenjör hos Energija, Jonsered. Han kommer från Afry.
Marcus Sandlund har utnämnts till kommersiell direktör på Caverion. Han var tidigare affärsområdeschef för advisory business i företaget.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.