Sweco köpte elkonsult

Sweco stärker har köpt el- och telesystemkonsulten Acnl Elteknik.

 

– Genom förvärvet av Acnl får vi möjlighet att erbjuda ett mer komplett tjänsteutbud. Affären är ett strategiskt viktigt steg i vår satsning att bli den mest kompletta aktören inom installation i Sverige, säger Ann-Louise Lökholm, Vd Sweco Systems.

Acnl startade sin verksamhet 2002 genom ett sammangående mellan konsultföretagen AC Engineering, NL Elkonsulterna och Alteda Telekonsult. Idag genomför de ca 200 uppdrag per år och har arbetat med projektering i komplexa projekt som Hötorgshallen, Gallerian Hamngatan, Skärholmens Centrum, Dramaten och Huddinge sjukhus i Stockholm. De har under åren byggt upp en omfattande kundbas i Stockholmsområdet inom både offentlig och privat sektor. Acnl har 25 anställda.

– Vi är verkligen glada över att bli en del av Nordens ledande teknikkonsultföretag och ser stora gemensamma utvecklingsmöjligheter i framtiden. Både våra medarbetare och kunder får tillgång till Swecos samlade kompetens och vi kommer nu att kunna tillgodose deras behov på ett helt nytt sätt, säger Kenneth Ericsson, Vd Acnl Elteknik AB.

Källa: Sweco

Publicerad 3 september 2013

På nytt jobb

Jakob de Ron har anställts som energikonsult på FVB Sverige AB, Stockholm. Han kommer från Property Partner.
Sebastian Franzke har anställts som teknisk säljare på projektservice hos Jeven AB, Gävle. Han kommer från Gävle kommun.
Rhode Östling har utsetts till gruppledare för vvs i Skåne hos Norconsult AB, Malmö. Hon kommer från WSP.
Christian Sjöström har anställts som drift-/servicetekniker hos Swegon Sverige i Malmö. Han kommer från Coor.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.