Sveriges Kommuner och Landsting har fått energipris

Sveriges Kommuner och Landstings samarbetsprojekt UFOS Energi har tilldelats priset Best European Energy Service Promoter för projektet Energikicken.

Energikicken är en seminarieserie om energieffektivisering som har hållits på 13 platser runt om i Sverige. UFOS Energi prisas också för sin skrift Energy performance contracting, om energitjänster (EPC). I skriften presenteras goda exempel från kommuner och landsting som visar att det går att minska energibehovet med upp till 20 procent genom införandet av EPC.

-Det är jätteroligt att vårt energiarbete har uppmärksammats. Här har vi verkligen visat att vi är en kraftfull part som kan bidra till våra medlemmars utveckling inom ett viktigt område, säger Gunilla Glasare, chef för avdelningen för tillväxt och samhällsbyggnad på Sveriges Kommuner och Landsting (SKL).

SKL driver UFOS Energi tillsammans med Statens fastighetsverk, Specialfastigheter, Fortifikationsverket, Akademiska Hus och Energimyndigheten.

The European Energy Service Award är en del av The Energy Service Initiative, som bildades 2005 för att marknadsföra energitjänster i Europa.

Den 11 februari delas priset ut i Bryssel.

Publicerad 17 januari 2009

På nytt jobb

 Jeanna Nylander har utsetts till vd för Bengt Dahlgren Syd AB, Malmö. Hon kommer från Allbygg.
Anders Sjögren har utnämnts till vd för Bastec AB, Stockholm. Han var tidigare affärsområdeschef Produkter på företaget.
Victor Ahl har anställts som energi- och vvs-ingenjör hos Energija, Jonsered. Han kommer från Afry.
Marcus Sandlund har utnämnts till kommersiell direktör på Caverion. Han var tidigare affärsområdeschef för advisory business i företaget.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.