Sprinklerjobb | 31 mar 2015

Stort sprinklerprojekt för Imtech i Jönköping

Imtech har fått uppdraget att svara för sprinkler, värme och sanitet i det nya automatiserade höglager som Elgiganten uppför strax söder om Jönköping. Totalt ska Elgiganten bygga till 11 000 kvadratmeter och det nya lagret blir drygt 30 meter högt. Den nya byggnaden lokaliseras mot E4:an och är en utbyggnad av redan befintligt lager.

Den totala ordersumman för Imtech uppgår till drygt 17 miljoner kronor, varav sprinklerkontraktet är på strax över 13 miljoner kronor.Imtech VS-teknik Sprinkler i Växjö svarar för projektering och installation av sprinkler i hela anläggningen och Imtech-filialen Bankeryds Rör svarar för projektering och installation av värme och sanitet. Projekteringen pågår och monteringsarbetet startar i vår. I mitten av januari 2016 beräknas höglagret vara färdigt. Beställare är Blue Wall Construction AB och entreprenadformen är totalentreprenad. I genomsnitt sex man från Imtech kommer att vara igång från och med maj.

– Volymen och höjden blir den största utmaningen och kommer att ställa stora krav på logistiken, säger Magnus Edlund, filialchef för Imtech VS-teknik Sprinkler i Växjö. Hela lagret kommer att fyllas av ställage, vilket gör att det blir enormt stora mängder sprinklerhuvuden och rör som ska monteras.

Sammanlagt handlar det om 20 000 sprinklerhuvuden och 1,5 meter rör till varje sprinklerhuvud. Sprinklerinstallationen vid yttertaket 30 meter upp i luften är en av utmaningarna liksom nivåsprinklingen inom varje ställage.

Förutom tillbyggnaden av lagret har Imtech också anlitats för renoveringen av de gamla lagerlokalerna som byggs om till teknikrum och kontor. Här har arbetet inletts. Bra referenser från tidigare utförda installationer och personliga kontakter gjorde att Imtech fick uppdraget.

– Vår tekniska kompetens, erfarenheter av liknande projekt och lokala förankring vägde tungt, berättar Magnus. Vi har också bidragit med en egen teknisk lösning på sprinklersidan som reducerade priset i förfrågningsunderlaget med 20 procent. Lösningen gällde sektionering och dimensionering av en vattenkälla.

 

Källa: Imtech

Publicerad 31 mars 2015

På nytt jobb

 Jeanna Nylander har utsetts till vd för Bengt Dahlgren Syd AB, Malmö. Hon kommer från Allbygg.
Anders Sjögren har utnämnts till vd för Bastec AB, Stockholm. Han var tidigare affärsområdeschef Produkter på företaget.
Victor Ahl har anställts som energi- och vvs-ingenjör hos Energija, Jonsered. Han kommer från Afry.
Marcus Sandlund har utnämnts till kommersiell direktör på Caverion. Han var tidigare affärsområdeschef för advisory business i företaget.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.