Installationsentreprenad | 24 jan 2015

Stort projekt för Imtech i Mölnlycke

Imtech har fått i uppdrag att svara för värme, sanitet och sprinkler i Rosemount Tank Radar AB:s nya produktionsanläggning och kontor i Mölnlycke Företagspark. Fastigheten utformas som två sammanlänkade byggnader på en total yta av cirka 17 000 kvadratmeter där runt 400 personer kommer att arbeta. Kostnaden för projektet är cirka 200 miljoner kronor. Fastigheten byggs av Veidekke Bygg Väst.

Imtech VS-teknik i Göteborg svarar för projektering och installation av värme och sanitet medan filialen i Växjö står för sprinklerinstallationerna i hela anläggningen. Projekteringen pågår och monteringsarbetet inleds i januari 2015. Projektet kommer att färdigställas i januari 2016. Entreprenadformen är totalentreprenad.

– Goda relationer med beställaren Veidekke och bra referenser från tidigare utförda installationer gjorde att vi fick jobbet, säger Martin Landström, filialchef för Imtech VS-teknik i Göteborg.

På sprinklersidan handlar det om installationer i både kontors- och industribyggnaden. Byggnadsmaterialet, brandskyddet och utrustningen ska väljas och konstrueras enligt FM Globals sprinklerstandarder.

– Det ställer höga krav på projekteringen av sprinkleranläggningen, säger Magnus Edlund, filialchef för Imtech VS-teknik Sprinkler i Växjö.

Målet är en helt skyddad byggnad som resulterar i en ”Highly Protected Risk (HPR)-anläggning.

Byggnaden utförs energimässigt som Green Building.

Anläggningen kommer att bestå av 9 900 kvadratmeter industribyggnad varav cirka 1 700 kvadratmeter entresol och cirka 7 100 kvadratmeter kontor varav 400 kvadratmeter restaurang. Ordersumman för VS-delen är nästan 11 miljoner kronor och för Sprinkler närmare 8 miljoner kronor. Rosemount Tank Radar är ett helägt dotterbolag inom den amerikanska koncernen Emerson.

Källa: Imtech

Publicerad 24 januari 2015

På nytt jobb

Pål Warolin har utsetts till ny vd på Uniwater AB, Göteborg. Han kommer från annan bransch.
 Peter Nyberg har anställts som energistrateg på Specialfastigheter Sverige AB, Stockholm. Han kommer från Aktea.
Leo Olsson har anställts som energingenjör hos Aktea AB, Stockholm. Han kommer från TUC. Jules Hanley har anställts som energiingenjör i Malmö. Hon kommer från Lunds tekniska högskola. Riccardo Maggioni har anställts som energispecialist i Göteborg. Han kommer från KYH.
Jonas Brandstedt har anställts som projektledare på Ventpartner i Västmanland AB, Västerås.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.