Största solcellsanläggningen ger räddningstjänststationen i Falun egenproducerad el

Med Sveriges hittills största solcellsanläggning som täcker 1 150 kvadratmeter och ger en total toppeffekt på ca 150 kW produceras grön el för räddningstjänststationen och SOS Alarm.

Solcellspanelerna täcker ungefär 20 procent av den totala takytan på räddningsstationen. Falun har en solinstrålning på ca 800 timmar per år och då produceras 100-120 MW.Byggherre är Falu Kommuns Kommunfastigheter.

Investeringen har kostat 7, 2 miljoner kr varav kommunen har fått statsbidrag på 5 miljoner kr. Man räknar med att anläggningen är betald efter 10-14 årberoende på hur elpriserna utvecklar sig. Kommunfastigheter räknar med att såväl andra kommuner som Högskolan Dalarna kommer att studera solcellsanläggningen på räddningstjänststationen och i Faluns skolor planeras även informationskampanjer.Källa: Falu kommun

Publicerad 9 mars 2008

På nytt jobb

Dick Sellberg har anställts som säljare hos Roth Sverige AB, Malmö. Han kommer från STP Konsult.
Christel Ternström har anställts som innesäljare på Ekovent AB, Malmö. Hon kommer från Lindab.
Jenny Stenberg har utsetts till produktchef bygginfo hos Svensk byggtjänst, Stockholm. Hon kommer från Fastighetsmäklarförbundet.
 Kristin Olving har anställts som konsult för att jobba med miljöcertifieringar och taxo­nomi på Energi och miljö hos Bengt Dahlgren Göteborg AB. Hon kommer från annan bransch. Tobias Dahlquist har anställts som biträdande vvs-konsult. Han kommer från Yrgo. Jesper Knutsson har anställts som expert på cirkulära vattensystem och dagvattenhantering. Han kommer från Chalmers. Linnea-Louise Joo har anställts som biträdande konsult. Hon kommer från Chalmers. Pär Holm har anställts som elkonsult. Han kommer från Bravida. Christoffer Alm har anställts som konsult och gruppledare inom energieffektivisering. Han kommer från Chalmers industriteknik. Moa Normark har anställts som biträdande vvs-konsult. Hon kommer från Chalmers. Fredrik Risby har anställts som seniorkonsult som besiktningsman, uppdragsledare, byggledning och kontroll­ansvarig i Borås. Han kommer från Afry.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.