UNDERHÅLL | 17 jan 2017

Sodexo tar över drift av kulturbyggnader

Statens fastighetsverk i Skåne har gett Sodexo i uppdrag att sköta drift och underhåll av sitt fastighetsbestånd i Skåne och Halland. Uppdraget startade den första december och sträcker sig över tre år med möjlighet till två års förlängning. 

Fastighetsbeståndet i Skåne och Halland består av flera kända kulturfastigheter. I Lundagård ingår bland annat: Universitetshuset, Kungshuset, Palestra et Odeum och Historiska museet. Även byggnaderna i Lunds Botaniska trädgård och slotten Glimmingehus, Citadellet i Landskrona, Halmstad slott och Bäckaskogs slott ingår i beståndet. Den totala ytan för fastigheterna är 72 000 kvm fördelade på 35 byggnader.  Utöver tillsyn, skötsel och underhåll kommer Sodexo även att utföra myndighetsbesiktningar och arbeta med energieffektivisering. 

Källa: Sodexo 

Publicerad 17 januari 2017

På nytt jobb

 Jeanna Nylander har utsetts till vd för Bengt Dahlgren Syd AB, Malmö. Hon kommer från Allbygg.
Anders Sjögren har utnämnts till vd för Bastec AB, Stockholm. Han var tidigare affärsområdeschef Produkter på företaget.
Victor Ahl har anställts som energi- och vvs-ingenjör hos Energija, Jonsered. Han kommer från Afry.
Marcus Sandlund har utnämnts till kommersiell direktör på Caverion. Han var tidigare affärsområdeschef för advisory business i företaget.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.