Skanska utvecklar Göteborgs första GreenBuilding

Skanska utvecklar en ny kontorsfastighet med stark miljöprofil i Göteborg. Skanskas investering uppgår till cirka 350 miljoner kronor i den första etappen som omfattar 12.000 kvm uthyrningsbar yta och som beräknas stå klar hösten 2010.

 

Fullt utbyggt kommer kontorsprojektet att omfatta totalt 17.000 kvm. Den nya fastigheten i Gårda väntas bli den första byggnaden i Göteborg som uppfyller kraven för EU GreenBuilding-märkning. Det innebär att husets energianvändning blir minst 25 procent lägre än vad som föreskrivs i Boverkets normer för nybyggda fastigheter. En ansökan om GreenBuilding-märkning kommer att lämnas in i höst. I januari i år blev Skanskas kontorsfastighet Hagaporten III i Solna först i Sverige med att bli märkt enligt den senaste GreenBuilding-standarden. Huset på Johan i Gårdas Gata blir 16 våningar högt. Cirka 150 parkeringsplatser inryms under mark. Bygguppdraget genomförs av Skanska Sverige och påbörjas under augusti 2008. Källa: Skanska

Publicerad 23 maj 2008

På nytt jobb

Pål Warolin har utsetts till ny vd på Uniwater AB, Göteborg. Han kommer från annan bransch.
 Peter Nyberg har anställts som energistrateg på Specialfastigheter Sverige AB, Stockholm. Han kommer från Aktea.
Leo Olsson har anställts som energingenjör hos Aktea AB, Stockholm. Han kommer från TUC. Jules Hanley har anställts som energiingenjör i Malmö. Hon kommer från Lunds tekniska högskola. Riccardo Maggioni har anställts som energispecialist i Göteborg. Han kommer från KYH.
Jonas Brandstedt har anställts som projektledare på Ventpartner i Västmanland AB, Västerås.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.