Siemens sparar energi i Gamlebygymnasiet

Siemens sparar energi åt Gamlebygymnasiet.

Gamlebygymnasiet ser över sin energianvändning. Ett avtal har tecknats med Siemens som kommer att ge besparingar upp mot 42 % av uppvärmningskostnaderna samt 14 % av elanvändningen. Miljöpåverkan minskar med ca 200 ton Co2 årligen.

Hushållningssällskapet Kalmar-Kronoberg-Blekinge driver flera naturbruksgymnasier i regionen. En genomgång av energianvändningen visade att Gamlebygymnasiet hade höga värden per kvadratmeter. Nu tar man ett krafttag för att minska energianvändningen samt stärka sin gröna profil.

– Vi har i flera år arbetat med Siemens tillsammans på en av våra andra skolor Ingelstadgymnasiet. Vi ser där vad modern teknik kan åstadkomma. Det föll sig därför naturligt att ställa frågan vad som kunde göras för att energioptimera vår verksamhet i Gamleby. Vi arbetar mycket aktivt med miljöfrågor på våra enheter och ser det här som en viktig satsning för framtiden, inte minst i undervisningssammanhang, säger fastighetsförvaltare Bo Wernersson.

När Siemens började inventeringen visade det sig finnas stor potential. Så stor att ett helhetsgrepp kunde erbjudas. Projektet omfattar i stort alla skolans uppvärmda fastigheter. Projektet är ett så kallat Performance Contracting (PFC) där Siemens garanterar besparningarna. Vid behov kommer Siemens även att arrangera utbildningar för skolornas personal och elever för att öka kunskapen och därmed säkra att investeringarna utnyttjas optimalt.

Källa: Siemens

 

Publicerad 4 juni 2013

På nytt jobb

Pål Warolin har utsetts till ny vd på Uniwater AB, Göteborg. Han kommer från annan bransch.
 Peter Nyberg har anställts som energistrateg på Specialfastigheter Sverige AB, Stockholm. Han kommer från Aktea.
Leo Olsson har anställts som energingenjör hos Aktea AB, Stockholm. Han kommer från TUC. Jules Hanley har anställts som energiingenjör i Malmö. Hon kommer från Lunds tekniska högskola. Riccardo Maggioni har anställts som energispecialist i Göteborg. Han kommer från KYH.
Jonas Brandstedt har anställts som projektledare på Ventpartner i Västmanland AB, Västerås.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.