Siemens energieffektiviserar i Östra Göinge

Östra Göinge kommun och deras bostadsbolag Bostad AB Klockaren tar nu hjälp av Siemens när de startar sitt att arbete med energieffektivisera sina verksamheter.

Projektet omfattar både bostäder samt kommunala fastigheter såsom skolor, äldreboenden och sporthallar. Den totala yta som omfattas av projektet är för Bostads AB Klockaren ca 110 000 kvm och för Östra Göinge Kommun ca 80 000 kvm.

Siemens kommer inom kort att påbörja en inventering av byggnadernas tekniska system, installationer och byggnadsskal m.m. för att sedan ta fram ett åtgärdspaket där en garanti på besparingar lämnas. Vid behov kommer Siemens även arrangera utbildningar för beställarnas personal för att öka kunskapen och därmed säkra att de omfattande investeringarna utnyttjas optimalt.

Källa. Siemens

Publicerad 31 januari 2013

På nytt jobb

Pål Warolin har utsetts till ny vd på Uniwater AB, Göteborg. Han kommer från annan bransch.
 Peter Nyberg har anställts som energistrateg på Specialfastigheter Sverige AB, Stockholm. Han kommer från Aktea.
Leo Olsson har anställts som energingenjör hos Aktea AB, Stockholm. Han kommer från TUC. Jules Hanley har anställts som energiingenjör i Malmö. Hon kommer från Lunds tekniska högskola. Riccardo Maggioni har anställts som energispecialist i Göteborg. Han kommer från KYH.
Jonas Brandstedt har anställts som projektledare på Ventpartner i Västmanland AB, Västerås.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.