Siemens energieffektiviserar i Östra Göinge

Östra Göinge kommun och deras bostadsbolag Bostad AB Klockaren tar nu hjälp av Siemens när de startar sitt att arbete med energieffektivisera sina verksamheter.

Projektet omfattar både bostäder samt kommunala fastigheter såsom skolor, äldreboenden och sporthallar. Den totala yta som omfattas av projektet är för Bostads AB Klockaren ca 110 000 kvm och för Östra Göinge Kommun ca 80 000 kvm.

Siemens kommer inom kort att påbörja en inventering av byggnadernas tekniska system, installationer och byggnadsskal m.m. för att sedan ta fram ett åtgärdspaket där en garanti på besparingar lämnas. Vid behov kommer Siemens även arrangera utbildningar för beställarnas personal för att öka kunskapen och därmed säkra att de omfattande investeringarna utnyttjas optimalt.

Källa. Siemens

Publicerad 31 januari 2013

På nytt jobb

 Jeanna Nylander har utsetts till vd för Bengt Dahlgren Syd AB, Malmö. Hon kommer från Allbygg.
Anders Sjögren har utnämnts till vd för Bastec AB, Stockholm. Han var tidigare affärsområdeschef Produkter på företaget.
Victor Ahl har anställts som energi- och vvs-ingenjör hos Energija, Jonsered. Han kommer från Afry.
Marcus Sandlund har utnämnts till kommersiell direktör på Caverion. Han var tidigare affärsområdeschef för advisory business i företaget.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.