Schneider Electric och Securitas ingår ett energisamarbete

Schneider Electric och Securitas ingår ett samarbete för att skapa ett helt nytt tjänsteområde som kombinerar tekniskt, fysiskt och personellt skydd med energibesparande åtgärder.


Samarbetet innebär att kunder, förutom att kunna tillgodose hela behovet av tekniskt, fysiskt och personellt skydd, kan göra energibesparande åtgärder såsom belysningsstyrning, energieffektivisering och klimatkontroll.

– Schneider Electrics kompetens inom säkerhet, klimatstyrning och energioptimering, tillsammans med Securitas tjänster kring personell säkerhet och fysiskt skydd gör att vi kan erbjuda våra kunder en efterfrågad helhetslösning, säger Joachim Källsholm, VD på Securitas.

Den nya tjänsten tar ett helhetsgrepp om fastigheten och går ut på att ta hand om kundens behov till en fast och budgeterbar månadsavgift. Schneider Electric installerar och sköter klimatstyrning, brand- och säkerhetssystemen medan Securitas ansvarar för fysiskt skydd och personella tjänster. Övervakningen av de tekniska systemen kommer att erbjudas dygnet runt.

– Målet är att kunden ska kunna bekosta delar av investeringen för säkerheten med de sänkta driftkostnaderna som införandet av den nya tjänsten medför, säger Peter Johansson, affärsområdeschef Buildings, Schneider Electric Sverige AB.

Tjänsten blir den första i sitt slag i Sverige och kommer till en början att erbjudas företagens befintliga kunder.

Källa: Schneider Electric

Publicerad 1 oktober 2012

På nytt jobb

Jakob de Ron har anställts som energikonsult på FVB Sverige AB, Stockholm. Han kommer från Property Partner.
Sebastian Franzke har anställts som teknisk säljare på projektservice hos Jeven AB, Gävle. Han kommer från Gävle kommun.
Rhode Östling har utsetts till gruppledare för vvs i Skåne hos Norconsult AB, Malmö. Hon kommer från WSP.
Christian Sjöström har anställts som drift-/servicetekniker hos Swegon Sverige i Malmö. Han kommer från Coor.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.