Schneider Electric köper upp ledande telemetriföretag

Den globala energispecialisten Schneider Electric köper upp SCADAgroup, ett ledande företag inom fjärrmätning med lösningar för vatten, olja och gas. Uppköpet kompletterar Schneider Electrics portfölj av lösningar för segmentet vatten och avlopp.

 

Schneider Electric har tecknat ett avtal om att köpa upp det Australienbaserade telemetriföretaget SCADAgroup, en ledande tillverkare av telemetrilösningar för vatten och avlopp, olja och gas och elektricitet. Telemetri är en teknologi som möjliggör fjärrmätning och trådlös överföring av mätdata.

SCADAgroup har över 500 anställda och förväntas ha genererat intäkter om omkring 75 miljoner under det räkenskapsår som avslutades i juni 2010. Priset för bolaget har beräknats till omkring 140 miljoner euro.

I och med uppköpet breddar Schneider Electric sitt erbjudande inom de prioriterade områdena vatten och avlopp, olja och gas och kan erbjuda ytterligare integrerade lösningar för energieffektivisering för dessa branscher.

Publicerad 12 oktober 2010

På nytt jobb

Pål Warolin har utsetts till ny vd på Uniwater AB, Göteborg. Han kommer från annan bransch.
 Peter Nyberg har anställts som energistrateg på Specialfastigheter Sverige AB, Stockholm. Han kommer från Aktea.
Leo Olsson har anställts som energingenjör hos Aktea AB, Stockholm. Han kommer från TUC. Jules Hanley har anställts som energiingenjör i Malmö. Hon kommer från Lunds tekniska högskola. Riccardo Maggioni har anställts som energispecialist i Göteborg. Han kommer från KYH.
Jonas Brandstedt har anställts som projektledare på Ventpartner i Västmanland AB, Västerås.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.