Konsultköp | 15 mar 2015

Rejlers köpte Energy Business Sweden

Rejlers har köpt 100 procent av aktierna i Energy Business Sweden AB, den svenska verksamheten inom Eneas Energy AB. Energy Business Sweden erbjuder energieffektiva tjänster som ger lägre energiförbrukning i fastigheter och kommuner.

Energy Business Sweden har idag 11 medarbetare och omsätter 30 MSEK på årsbasis. Verksamheten omfattar energitjänster inom energiprestanda, energiuppföljning, konsultverksamhet och energimätning.

– Genom förvärvet kan vi erbjuda fler energieffektiva lösningar och hantera större och mer omfattande uppdrag, helt i linje med Rejlers strategi. Vi kan ta ett större ansvar i hela kedjan av energitjänster, från strategiska frågor till mätvärdesinsamling och analys, säger Jan Svensson, vd för Rejlers Energitjänster och marknadschef för Rejlers Sverige.

– Vi ser enorma fördelar med att komma in i en större organisation med stora resurser inom både kompetens, varumärke och kundkontakter. Vi ser också en stor fördel att få arbeta inom ett företag med tydligt energifokus. Tillsammans blir vi en ännu starkare aktör inom det energitjänstetekniska området, säger Fredrik Andersson, ansvarig för Energy Business Sweden AB.
 

Källa: Rejlers

Publicerad 15 mars 2015

På nytt jobb

Dick Sellberg har anställts som säljare hos Roth Sverige AB, Malmö. Han kommer från STP Konsult.
Christel Ternström har anställts som innesäljare på Ekovent AB, Malmö. Hon kommer från Lindab.
Jenny Stenberg har utsetts till produktchef bygginfo hos Svensk byggtjänst, Stockholm. Hon kommer från Fastighetsmäklarförbundet.
 Kristin Olving har anställts som konsult för att jobba med miljöcertifieringar och taxo­nomi på Energi och miljö hos Bengt Dahlgren Göteborg AB. Hon kommer från annan bransch. Tobias Dahlquist har anställts som biträdande vvs-konsult. Han kommer från Yrgo. Jesper Knutsson har anställts som expert på cirkulära vattensystem och dagvattenhantering. Han kommer från Chalmers. Linnea-Louise Joo har anställts som biträdande konsult. Hon kommer från Chalmers. Pär Holm har anställts som elkonsult. Han kommer från Bravida. Christoffer Alm har anställts som konsult och gruppledare inom energieffektivisering. Han kommer från Chalmers industriteknik. Moa Normark har anställts som biträdande vvs-konsult. Hon kommer från Chalmers. Fredrik Risby har anställts som seniorkonsult som besiktningsman, uppdragsledare, byggledning och kontroll­ansvarig i Borås. Han kommer från Afry.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.