Konsultköp | 15 mar 2015

Rejlers köpte Energy Business Sweden

Rejlers har köpt 100 procent av aktierna i Energy Business Sweden AB, den svenska verksamheten inom Eneas Energy AB. Energy Business Sweden erbjuder energieffektiva tjänster som ger lägre energiförbrukning i fastigheter och kommuner.

Energy Business Sweden har idag 11 medarbetare och omsätter 30 MSEK på årsbasis. Verksamheten omfattar energitjänster inom energiprestanda, energiuppföljning, konsultverksamhet och energimätning.

– Genom förvärvet kan vi erbjuda fler energieffektiva lösningar och hantera större och mer omfattande uppdrag, helt i linje med Rejlers strategi. Vi kan ta ett större ansvar i hela kedjan av energitjänster, från strategiska frågor till mätvärdesinsamling och analys, säger Jan Svensson, vd för Rejlers Energitjänster och marknadschef för Rejlers Sverige.

– Vi ser enorma fördelar med att komma in i en större organisation med stora resurser inom både kompetens, varumärke och kundkontakter. Vi ser också en stor fördel att få arbeta inom ett företag med tydligt energifokus. Tillsammans blir vi en ännu starkare aktör inom det energitjänstetekniska området, säger Fredrik Andersson, ansvarig för Energy Business Sweden AB.
 

Källa: Rejlers

Publicerad 15 mars 2015

På nytt jobb

Lars Pellmark har utsetts till specialist teknisk förvaltning hos Jernhusen AB, Stockholm. Han kommer från Skandia fas­tigheter.
Bengt Bäckström har anställts som teknisk säljare på Hallströms verkstäder AB, Nälden. Han kommer från Fläktgroup.
 Sofie Bjurling har utnämnts till produktchef för varumärket Pneumatex hos IMI Hydronic Engineering AB. Hon var tidigare kundvårdsspecialist på företaget. Lena Särehag Bellwood har utsetts till produktchef för varumärkena TA och Heimeier. Hon kommer närmast från Protek där hon var projektledare.
 Deniz Kalkan har anställts som sprinklerkonstruktör hos Intec. Han har tidigare arbetat som vvs-konstruktör på Technoresolut och Sweco.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.