VINNARE | 24 maj 2015

Rehvas pris till unga forskare till Sverige

Rehvas pris till unga forskare till Sverige

För första gången sedan starten 2005 gick Rehvas utmärkelse ”Young Scientist Award” till en forskare verksam i Sverige: Bin Yang, Umeå universitet. EMTF:s stipendium gick till Edwin Måradson.

Vid EMTF:s årsmöte presenterade den europeiska vvs-organisationen Rehva vinnaren av priset ”Young Scientist Award, ett pris för unga forskare. I år gick det till Bin Yang, Umeå universitet. Tävlingen vänder sig till vvs-studerande inom Rehvas medlemsländer.

RehvaYoungScienAwardFotoMK-(1)

Bin Yang fick motta utmärkelsen Rehva Young Scientist Award i samband med EMTF:s årsmöte. Foto: Mark Kretz

Priset delades ut av Rehvas ordförande professor Karel Kabele, Tjeckien. Bin Yang, som är forskarassistent och verksam vid Institutionen för tillämpad fysik och elektronik, presenterade hur man med ökad klimatkontroll i närzonen kring brukaren kan spara energi, om omgivningstemperaturen i övrigt kontrolleras mindre.

MåradsonEdwinFotoIL-(6)

Edwin Måradson mottog EMTF:s stipendiepris. Foto: Ingar Lindholm

Även EMTF:s egen stipendiat uppmärksammandes på årsmötet. Edwin Måradson, Norconsult, tog emot priset för bästa artikel baserad på examensarbete, och gav en kortare föreläsning baserad på studien. Ämnet är ”En ny färdplan mot hållbara bostäder” och artikeln finns att läsa på sidan 50 i denna utgåva av Energi & Miljö. Läs mer om årsmötet på Medlemsnyttsidorna längre bak i tidningen.

Mark Kretz/Ingar Lindholm, Energi & Miljö nr 5-6 2015 sidan 12

Publicerad 24 maj 2015

På nytt jobb

 Jeanna Nylander har utsetts till vd för Bengt Dahlgren Syd AB, Malmö. Hon kommer från Allbygg.
Anders Sjögren har utnämnts till vd för Bastec AB, Stockholm. Han var tidigare affärsområdeschef Produkter på företaget.
Victor Ahl har anställts som energi- och vvs-ingenjör hos Energija, Jonsered. Han kommer från Afry.
Marcus Sandlund har utnämnts till kommersiell direktör på Caverion. Han var tidigare affärsområdeschef för advisory business i företaget.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.