Opcon levererar till Falköping

Opcon bygger bioeldat kraftvärmeverk åt Falbygdens Energi.

 

Energi- och miljöteknikbolaget Opcons dotterbolag Opcon Bioenergy har tecknat slutligt avtal med Falbygdens Energi AB avseende leverans av ett nytt bioenergieldat kraftvärmeverk till Marjarp, Falköping. Falbygdens Energi är ett helägt dotterbolag till Västsveriges ledande energibolag Göteborg Energi. Avtalet följer efter tilldelningsbeslut från Göteborg Energi för två veckor sedan enligt lagen om offentlig upphandling.

Den högeffektiva kraftvärmeanläggningen som drivs med bioenergi, ska stå klar 2012 för att leverera grön el och värme till Falköping. Anläggningen som är på 12 MWth och 2,4 MWel förses också med förstklassig rökgasrening och kondensering.
Ordervärdet uppgår till drygt 80 mkr och är Opcon Bioenergys största order hittills.
–  Att vi vann den här upphandlingen från Göteborg Energi är ett styrkebesked. Det här är vår största order inom Opcon Bioenergy så här långt. Vi ser småskalig bioenergieldad kraftvärme som en framtidslösning såväl ekonomiskt som för miljön. Att kombinera elproduktion på det här sättet med fjärrvärmeproduktion är numer lönsamt även för sådana här mindre anläggningar. Vi kan även erbjuda attraktiva lösningar för ännu mindre kraftvärmeverk än det här, säger Claes Scheibe, vd Opcon Bioenergy.  
–   Investeringen i småskalig kraftvärme gör att vi kan bibehålla vår leveranssäkerhet och leverera förnybar energi genom ”Bra Miljöval” till våra kunder i Falköping säger Falbygdens Energis vd, Lars Ohlsson.
Opcon Bioenergy är en del av Opcons affärsområde Renewable Energy och deras satsning på bland annat Waste to Value med särskilt fokus på Waste Heat Recovery och bioenergi. Inom bioenergisektorn erbjuder Opcon Bioenergy allt från design av hela kraftvärmeanläggningar till hanteringssystem och förbränningsanläggningar under varumärket Saxlund.

Källa: Opcon
 

Publicerad 7 juni 2011

På nytt jobb

 Jeanna Nylander har utsetts till vd för Bengt Dahlgren Syd AB, Malmö. Hon kommer från Allbygg.
Anders Sjögren har utnämnts till vd för Bastec AB, Stockholm. Han var tidigare affärsområdeschef Produkter på företaget.
Victor Ahl har anställts som energi- och vvs-ingenjör hos Energija, Jonsered. Han kommer från Afry.
Marcus Sandlund har utnämnts till kommersiell direktör på Caverion. Han var tidigare affärsområdeschef för advisory business i företaget.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.