Opcon levererar rökgaskondensering till Chalmers

Energi- och miljöteknikkoncernen Opcons dotterbolag Opcon Bioenergy har fått en order från Akademiska Hus Väst som under sommaren 2011 kommer installera Opcon Bioenergys ledande rökgaskondensering för energieffektivisering av panncentralen på Chalmers.

Panncentralen ingår i en forskningsinfrastruktur och eldas främst med biomassa. Pannan är en viktig del i Chalmers forsknings- och utbildningsverksamhet och installationen av rökgaskondensering medför, förutom en verkningsgradshöjning, att studenterna kommer i kontakt med en anläggning som innehåller alla de komponenter som ingår i en toppmodern anläggning.

– Opcon är ett ingenjörstungt företag med spetskompetens inom termodynamik, värmelära och energiomvandling som redan idag har forskningssamarbete med KTH. Det här innebär att också Chalmersstudenterna redan under sin utbildning bekantar sig med vår teknik vilket naturligtvis underlättar framtida rekryteringar och samarbeten, säger Claes Scheibe, VD Opcon Bioenergy AB.

– Huvuddelen av vår produktion inom bioenergi går redan på export där vi bara i år tagit oss in på två nya marknader med våra rökgaskondenseringsanläggningar. Opcon är ett expansivt, högteknologiskt företag som satsar på att växa internationellt vilket också kräver att vi kan fortsätta att rekrytera kvalificerad personal. Det är därför extra roligt att vi på det här sättet också knyter närmare band till Chalmers som också satsar på energiområdet, säger Claes Scheibe.

Ordervärdet uppgår till drygt 5,5 mkr.

Källa: Opcon

Publicerad 23 december 2010

På nytt jobb

Pål Warolin har utsetts till ny vd på Uniwater AB, Göteborg. Han kommer från annan bransch.
 Peter Nyberg har anställts som energistrateg på Specialfastigheter Sverige AB, Stockholm. Han kommer från Aktea.
Leo Olsson har anställts som energingenjör hos Aktea AB, Stockholm. Han kommer från TUC. Jules Hanley har anställts som energiingenjör i Malmö. Hon kommer från Lunds tekniska högskola. Riccardo Maggioni har anställts som energispecialist i Göteborg. Han kommer från KYH.
Jonas Brandstedt har anställts som projektledare på Ventpartner i Västmanland AB, Västerås.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.