NVS-montör tog guld i Yrkes-SM

Efter tre dagars tävlande utsåg juryn den 17 maj Mattias Petersson från NVS i Växjö till Svensk Mästare i VVS-teknik. Tävlingen hölls i Jönköping där arbetsledare Anders Johansson och fyra montörskollegor var med som stöd för Mattias.

Så mycket förberedelser fanns inte tid till, men det räckte ändå för guldmedalj.
– Jag stannade kvar lite extra på jobbet i onsdags och övade på att bocka kopparrör, men mer än så var det inte, berättar Mattias för Smålandsposten.

Mattias gjorde sin praktik hos NVS i Växjö och anställdes förra året när han var klar med utbildningen. Träningen trappas nu upp inför VM i Kanada nästa år. Tillsammans med sina nordiska konkurrenter kommer Mattias att delta i ett träningsläger för att slipa på formen. Målet är att bli bäste svensk någonsin.

Källa: NVS

Publicerad 20 maj 2008

På nytt jobb

Dick Sellberg har anställts som säljare hos Roth Sverige AB, Malmö. Han kommer från STP Konsult.
Christel Ternström har anställts som innesäljare på Ekovent AB, Malmö. Hon kommer från Lindab.
Jenny Stenberg har utsetts till produktchef bygginfo hos Svensk byggtjänst, Stockholm. Hon kommer från Fastighetsmäklarförbundet.
 Kristin Olving har anställts som konsult för att jobba med miljöcertifieringar och taxo­nomi på Energi och miljö hos Bengt Dahlgren Göteborg AB. Hon kommer från annan bransch. Tobias Dahlquist har anställts som biträdande vvs-konsult. Han kommer från Yrgo. Jesper Knutsson har anställts som expert på cirkulära vattensystem och dagvattenhantering. Han kommer från Chalmers. Linnea-Louise Joo har anställts som biträdande konsult. Hon kommer från Chalmers. Pär Holm har anställts som elkonsult. Han kommer från Bravida. Christoffer Alm har anställts som konsult och gruppledare inom energieffektivisering. Han kommer från Chalmers industriteknik. Moa Normark har anställts som biträdande vvs-konsult. Hon kommer från Chalmers. Fredrik Risby har anställts som seniorkonsult som besiktningsman, uppdragsledare, byggledning och kontroll­ansvarig i Borås. Han kommer från Afry.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.