NVS installerar i Nya Karolinska Solna

NVS har fått uppdraget av Skanska Healthcare AB att leverera medicinska gaser för hela Nya Karolinska Solna, installationer inom kulvert och parkeringshus till ett sammanlagt ordervärde på närmare 300 miljoner kronor.


Nya Karolinska Solna är ett gigantiskt byggprojekt som startade sommaren 2010 och pågår fram t o m hösten 2017. När sjukhuset står klart blir det Sveriges största sjukhus med 320 000 kvadratmeter. Sjukhuset kommer att bedriva högspecialiserad sjukvård samt forskning och utbildning och har 700 vårdplatser.

För NVS är Nya Karolinska Solna det största uppdraget någonsin. Beställare är Skanska Healthcare AB och slutkund är Stockholms Läns Landsting (SLL).

Uppdraget inom medicinska gaser omfattar både projektering och utförande av sjukhusets hela gasinstallation. Nya Karolinska Solna är ett OPS-projekt (offentlig privat samverkan). Swedish Hospital Partners (SHP) har fått uppdraget av Stockholms läns landsting att utveckla, projektera, bygga, finansiera, underhålla och ge service åt universitetssjukhuset. SHP ägs till lika delar av Skanska och Innisfree. Samarbetspartner till SHP är Skanska Healthcare och Coor Service Management.

– Resterande uppdrag innebär att inom kulvert monteras system för kyla, värme och kallvatten. För garaget är det en installation för avvattning av ett öppet garage i nio våningar. Vi har även installation av värme och kyla för ett antal stängda utrymmen, berättar Bosse Persson projektansvarig NVS Stockholm Hus.
Källa: NVS

Publicerad 9 januari 2012

På nytt jobb

Jakob de Ron har anställts som energikonsult på FVB Sverige AB, Stockholm. Han kommer från Property Partner.
Sebastian Franzke har anställts som teknisk säljare på projektservice hos Jeven AB, Gävle. Han kommer från Gävle kommun.
Rhode Östling har utsetts till gruppledare för vvs i Skåne hos Norconsult AB, Malmö. Hon kommer från WSP.
Christian Sjöström har anställts som drift-/servicetekniker hos Swegon Sverige i Malmö. Han kommer från Coor.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.