NVS installerar i Hammarby Sjöstad

NVS fick stort installationsprojet i Hammarby Sjöstad.

NVS Stockholm Hus och NVS Sprinkler har fått i uppdrag att utföra installationerna för kyla, värme, sanitet och sprinkler inom Kv Skeppshandeln i Hammarby Sjöstad, där det ska byggas ett nytt hotell, moderna kontorslokaler och butiker samt garage. Projektet har hög miljöprofil och utförs som

Miljöbyggnad, klassificering Guld. Totalt omfattar nybyggnaden 26 000 kvadratmeter. Uppskattad byggkostnad är 400 miljoner kronor.

Ordersumman för NVS uppgår till ca 29 miljoner kronor och tio montörer kommer att vara sysselsatta under det mest intensiva skedet.

Entreprenadformen är totalentreprenad i samverkan/partnering med IN3PRENÖR och byggherren Fabege. Projekteringen har påbörjats och monteringsarbetet startar våren 2013. Projektet ska vara klart för inflyttning sommaren 2014.

Bakom hotellsatsningen ligger Tastsinns-koncernen som ska driva hotellet som ett designhotell med ca 230 rum. Hotellet ger Hammarby Allé i Hammarby Sjöstad ett nytt och modernt ansikte. Den nya byggnaden ska även innehålla ca 280 garageplatser under mark, som nås med infart från Hammarby Kajgata, kontorslokaler och en handelsplats.

Den tuffa miljöklassificeringen innebär att byggnaden måste uppfylla ett flertal miljökriterier inom energi, inomhusmiljö och byggnadsmaterial.
– Stora volymer och förhållandevis kort byggtid utmärker projektet, berättar Per-Olof Nilsson, projektutvecklare och ansvarig för projektet på NVS.

Partnering-formen gör att alla inblandade samarbetar, vilket är en förutsättning för att klara färdigställandetiden.

Källa: NVS

Publicerad 14 december 2012

På nytt jobb

Jakob de Ron har anställts som energikonsult på FVB Sverige AB, Stockholm. Han kommer från Property Partner.
Sebastian Franzke har anställts som teknisk säljare på projektservice hos Jeven AB, Gävle. Han kommer från Gävle kommun.
Rhode Östling har utsetts till gruppledare för vvs i Skåne hos Norconsult AB, Malmö. Hon kommer från WSP.
Christian Sjöström har anställts som drift-/servicetekniker hos Swegon Sverige i Malmö. Han kommer från Coor.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.