NVS Installation förvärvar Bravidaverksamhet i Ystad

Som ett led i en långsiktig satsning på Ystad och den omgivande regionen har NVS Installation förvärvat verksamheten vid Bravida Sverige ABs lokalkontor i Ystad.

 

Förvärvet innebär att personalstyrkan vid NVS platskontor i Ystad fördubblas, och det utgör ett led i NVS strategi att kontinuerligt förstärka den lokala närvaron på orter och i regioner som bedöms ha intressanta utvecklingsmöjligheter.

Både NVS och Bravida har varit etablerade med plats‐ respektive lokalkontor i Ystad under många år. Den gemensamma inriktningen har varit mot traditionella VVS‐uppdrag för privata och kommunala fastighetsägare, industrier och konsumentmarknaden. Uppdragen omfattar såväl servicearbeten som större entreprenadprojekt.

NVS och Bravida har vardera haft ett 10‐tal anställda vilket varit otillräckligt för att man ska ha möjlighet att ta ansvar för riktigt stora VVS‐projekt. Förvärvet innebär att personalen hos Bravida är anställda av NVS med placering vid NVS platskontor i Ystad. Greger Gunnarsson som är regionchef hos NVS, region sydväst, ser mycket positivt på det faktum att platskontoret dubblar personalstyrkan.

‐ Förvärvet innebär att vi betydligt kraftfullare än tidigare kan konkurrera om större projekt och att vi kan bredda vårt serviceerbjudande. Jag tror också att våra gemensamma kunder kommer att se positivt på det faktum att vi blir dubbelt så stora. Alla kunder som tidigare anlitat Bravidas kontor i Ystad kan känna en trygghet i att de kan ha kvar många av sina tidigare kontakter med enda skillnaden att det nu är NVS som tillhandahåller VVS‐kompetensen och servicen, säger Greger Gunnarsson.

NVS i Ystad är ett platskontor som organisatoriskt hör till NVS filialkontor i Trelleborg. Filialchef Tomas Olsson ser en möjlighet att med en större organisation i Ystad även kunna bredda den geografiska marknaden.

‐ Vårt främsta mål är att snabbt flytta fram vår marknadsposition i Ystad och informera både nuvarande och potentiella kunder att vi gör denna satsning. På lite sikt är jag dock inte främmande för att vi kan vidga marknaden. Den möjligheten hade vi inte tidigare och här finns en spännande utmaning, avslutar Tomas Olsson.

Källa: NVS

Publicerad 11 augusti 2010

På nytt jobb

Pål Warolin har utsetts till ny vd på Uniwater AB, Göteborg. Han kommer från annan bransch.
 Peter Nyberg har anställts som energistrateg på Specialfastigheter Sverige AB, Stockholm. Han kommer från Aktea.
Leo Olsson har anställts som energingenjör hos Aktea AB, Stockholm. Han kommer från TUC. Jules Hanley har anställts som energiingenjör i Malmö. Hon kommer från Lunds tekniska högskola. Riccardo Maggioni har anställts som energispecialist i Göteborg. Han kommer från KYH.
Jonas Brandstedt har anställts som projektledare på Ventpartner i Västmanland AB, Västerås.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.