NVS fick order i Västerås

NVS i Västerås byter 800 radiatorer när Mälarenergi hjälper bostadsrättsförening modernisera värmesystemet


NVS i Västerås har av Mälarenergi fått order på en utförandeentreprenad som bl a innebär att NVS ska byta ut ca 800 radiatorer hos bostadsrättsföreningen Midgård i Västerås. Mälarenergi har av föreningen fått i uppdrag att ansvara för upphandlingen och valet av leverantörer till projektet som kommer att pågå till sommaren 2012.

Bostadsrättsföreningen Midgårds tre fastigheter, med ca 125 lägenheter, ligger i stadsdelen Bjurhovda och de byggdes i slutet av 60-talet. Liksom i många andra bostadshus från denna tid finns det en potential för både energieffektivisering och förbättrat inomhusklimat genom att modernisera befintliga värmesystem. Genom att riva och installera ett nytt system förbättras såväl flöden som verkningsgrad i värmesystemen, och för Mälarenergi är uppdraget från Brf Midgård ett exempel på hur energibolaget breddat sin verksamhet de senaste åren.

Mälarenergi ägs av Västerås stad och omsätter cirka 3 miljarder kronor. Komfortavtal är ett exempel på hur Mälarenergi breddat servicen till bl a bostadsrättsföreningar. Genom avtalen garanteras energi- och vattenanvändningen och Mälarenergi tar också ansvar för drift och underhåll av föreningens tekniska installationer. 

Källa: NVS

Publicerad 17 juni 2011

På nytt jobb

Jakob de Ron har anställts som energikonsult på FVB Sverige AB, Stockholm. Han kommer från Property Partner.
Sebastian Franzke har anställts som teknisk säljare på projektservice hos Jeven AB, Gävle. Han kommer från Gävle kommun.
Rhode Östling har utsetts till gruppledare för vvs i Skåne hos Norconsult AB, Malmö. Hon kommer från WSP.
Christian Sjöström har anställts som drift-/servicetekniker hos Swegon Sverige i Malmö. Han kommer från Coor.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.