NVS ansvarar för installationerna när Väla Centrum byggs ut

NVS Installation i Helsingborg har fått i uppdrag att utföra installationerna för värme, sanitet och kyla i samband med att Väla Centrum utanför Helsingborg byggs ut.

 

Ordervärdet uppgår till drygt 30 MSEK och installationsprojektet pågår fram till invigningen hösten 2011.

Utbyggnaden av Väla Centrum, som redan idag är regionens största köpcentrum, innebär att dagens drygt 110 butiker och 47 000 kvm utökas med ytterligare ett 70‐tal butiker till en totalyta på cirka 70 000 kvm.

Projektet drivs med målsättningen att göra Väla till ”Sveriges modernaste köpcentrum” och till ett handels- och upplevelseområde där besökarnas krav på exempelvis behagligt inneklimat har hög prioritet vid utbyggnaden. Väla Centrum är känt för att erbjuda en stor bredd både vad gäller utbud och service, och denna profil förstärks ytterligare genom utbyggnaden. Besökarna kommer exempelvis att kunna välja mellan fler shoppingstråk och ett dubbelt så stort restaurangtorg. Entréer byggs om och blir fler, nya ljusinsläpp skapas, det blir fler toaletter och serviceutrymmen, och antalet parkeringsplatser utökas till cirka 5 500.

De omfattande tekniska installationer som NVS ska utföra på uppdrag av Diligentia innebär att NVS i Helsingborg kommer att möta olika utmaningar.

– Utbyggnadsprojektet är mycket väl planerat när det gäller installationerna som ska utföras, och även om det i vissa delar är ett tekniskt avancerat projekt så ligger den kanske största utmaningen i att installationsarbetet ska utföras samtidigt som centrumet håller öppet som vanligt. Det är många tusen besökare i Väla varje dag och det ställer givetvis krav på oss. Samtidigt är det ett mycket intressant projekt och naturligtvis gläds vi åt att ha fått ett så stort och komplicerat installationsuppdrag, säger Peter Wahlgren som är filialchef hos NVS i Helsingborg.

Källa: NVS

Publicerad 10 februari 2010

På nytt jobb

Pål Warolin har utsetts till ny vd på Uniwater AB, Göteborg. Han kommer från annan bransch.
 Peter Nyberg har anställts som energistrateg på Specialfastigheter Sverige AB, Stockholm. Han kommer från Aktea.
Leo Olsson har anställts som energingenjör hos Aktea AB, Stockholm. Han kommer från TUC. Jules Hanley har anställts som energiingenjör i Malmö. Hon kommer från Lunds tekniska högskola. Riccardo Maggioni har anställts som energispecialist i Göteborg. Han kommer från KYH.
Jonas Brandstedt har anställts som projektledare på Ventpartner i Västmanland AB, Västerås.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.