Värmeköpi | 20 mar 2015

NIBE förvärvar i USA

NIBE Industrier AB har tecknat avtal om att förvärva verksamheten i Marathon Heater Inc., Del Rio, Texas. Verksamheten ska ingå i affärsområdet NIBE Elements nordamerikanska företagsgrupp.

Marathon Heater har 130 anställda och en omsättning på omkring 9 miljoner USD (78 MSEK) och över tio procents rörelsemarginal.

Marathon Heater har sedan 1996 tillverkat avancerade specialelement för högteknologisk industri. Inriktningen på teknisk support och kundservice har lett till att företaget fått en ledande position bland de stora bolagen inom plastutrustning och medicinsk utrustning i Nordamerika.

I produktsortimentet ingår högeffektselement, bandelement, silikonelement och termoelement.

Företaget kommer även fortsättningsvis att ha verksamhet och tillverkning i Del Rio, Texas, under namnet Backer Marathon Inc.

– Förvärvet av Marathon är ännu ett avgörande steg i vår strategi för att göra NIBE Element ledande i Nordamerika. Företagets marknadsposition och kompletterande produktlinje ger ytterligare en plattform för lönsam tillväxt, säger Gerteric Lindquist, koncernchef i NIBE Industrier AB.

Marathon kommer att konsolideras i NIBE-koncernen från och med april 2015.

Källa: NIBE

Publicerad 20 mars 2015

På nytt jobb

André Andersson har anställts som serviceingenjör på Lindinvent AB, Lund. Han kommer från NCC Sverige.
Håkan Askemar har anställts som säljande regionsutvecklare hos Bevent Rasch AB med placering i Stockholm. Han kommer från Ekovent.
Christian Persson har anställts som servicetekniker på Samsung AirCon i Stockholm.
André Stridh har utnämnts till vd för Umia i Ystad.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.