NEA installerar i Vasamuseet

För att kunna ta emot ännu fler besökare genomförs en stor om- och tillbyggnad av Vasamuseet i Stockholm.

Den nya byggnaden kommer att rymma en hall för tillfälliga utställningar, ny butik, serviceutrymmen för publik och en ny entréhall med bättre utrymme för besöksgrupper. NEA Installation AB ansvarar för installation av nytt nätverk (flerfunktionsnät) och byte av lågspänningsställverk samt demontering av befintliga installationer.

Ordervärdet är 4 miljoner kronor. När om‐ och tillbyggnaden står klar 2013 ska museet kunna rymma 2 000 besökare samtidigt, att jämföra med dagens 1 600. När Vasamuseet byggdes för drygt 20 år sedan dimensionerades museet för 600 000 – 700 000 besökare per år. Sedan öppnandet 1990 har museets besökssiffra stigit och ligger de senaste åren på över
1,1 miljon.

Projektet innebär en tillbyggnad på 1 800 m² samt en ombyggnad av 300 m². NEA inledde installationsarbetet i mitten av januari och tillbyggnaden beräknas tas i bruk sommaren 2013. Två montörer är sysselsatta i projektet. Beställare är Statens fastighetsverk och det är en utförandeentreprenad.

‐ Tekniskt sett är detta ett helt normalt installationsprojekt. Det som gör projektet speciellt är miljön i Vasamuseet, säger NEA:s filialchef Mats Lindh som ansvarar för projektet. Museet är öppet under hela byggtiden så vi får installera en liten bit i taget för att inte hindra besökarna.

Källa: NEA

Publicerad 14 februari 2012

På nytt jobb

Anna Cornander har utsetts till produktchef för hållbar fjärrvärme hos Eon, Malmö. Hon kommer från Rise.
Ann Wingård har utsetts till försäljningschef på Indoor Energy, Solna. Hon kommer från Coromatic.
Christopher Peralta har anställts som energicontroller hos Enstar AB, Stockholm. Han kommer från annan bransch. Abiel Tesfamhret har anställts som energikontroller. Han kommer från Knivsta kommunfastigheter och bostäder.
Daniel Serell har utnämnts till vd för Sandbäckens rör i Kalmar AB där han tidigare var projektledare.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.