NCC bygger ut fjärrvärmenät

NCC Construction Sverige får i uppdrag att bygga till och renovera fjärrvärmenät för invånarna i Östersund, Krokom och Åre. Uppdragsgivare är Jämtkraft AB.

 

Avtalet sträcker sig över tre år, med möjlighet till förlängning ett år, till ett totalt värde på minst 45 MSEK.

Jämtkraft har byggt ut fjärrvärmenätet de senaste åren. När NCC tar över avtalet och uppdraget som entreprenör ska nätet i första hand förtätas. Det innebär att nya fastighetsägare ansluts till det befintliga fjärrvärmenätet.

– Vi ser fram emot att förse fler invånare med fjärrvärme från ett kraftverk som värms med biobränsle. Det ligger i linje med NCC:s miljöanpassning av energikällor vi använder, säger Richard Mattson, affärschef, NCC Construction, region Norrland.

NCC ska göra cirka 100 – 150 nyanslutningar per år. Men nätet som är från 70-talet behöver även repareras och underhållas, vilket ger cirka 30 till 40 grävjobb per år. De flesta arbeten sker i Östersund, men även i Krokom och Åre. Det kan även bli aktuellt med utbyggnad av fjärrvärmenätet till nya områden.

– Vi ser fram emot att jobba med NCC och hoppas de bidrar med förbättringar och nya idéer i allt ifrån markjobben till logistiklösningar, säger Mikael Ericsson, chef för nyproduktion och underhåll på Jämtkraft Värme.

Avtalet är värt 15 MSEK om året i tre år, med möjlighet till förlängning i ett år. Det totala värdet uppgår därmed till minst 45 MSEK. Samarbete har startat och beräknas sysselsätta cirka 25 personer under avtalstiden.

Källa: NCC Construction Sverige

Publicerad 12 oktober 2010

På nytt jobb

Pål Warolin har utsetts till ny vd på Uniwater AB, Göteborg. Han kommer från annan bransch.
 Peter Nyberg har anställts som energistrateg på Specialfastigheter Sverige AB, Stockholm. Han kommer från Aktea.
Leo Olsson har anställts som energingenjör hos Aktea AB, Stockholm. Han kommer från TUC. Jules Hanley har anställts som energiingenjör i Malmö. Hon kommer från Lunds tekniska högskola. Riccardo Maggioni har anställts som energispecialist i Göteborg. Han kommer från KYH.
Jonas Brandstedt har anställts som projektledare på Ventpartner i Västmanland AB, Västerås.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.