Mer pengar till solcellsstödet

I budgetpropositionen för 2012 har regeringen beslutat tillföra ytterligare 60 miljoner kronor till det statliga stödet för installation av solceller. Det innebär att stödet förlängs med ett år.

 

Den nuvarande förordningen gäller till och med 31 december 2011. Därför behövs det nu en förändring av förordningen så att den ska gälla även för 2012. Att stödet i så fall förlängs med ett år innebär att länsstyrelserna kan fortsätta bevilja de ansökningar som ligger på tur.

– Det här är ett välkommet besked för alla de som ligger inne med en ansökan om solcellsbidrag hos länsstyrelsen, men som inte har kunnat bli beviljade på grund av brist på medel, säger Linus Palmblad vid Energimyndigheten.

– Investeringskostnaden för att låta installera ett solcellssystem har sjunkit kraftigt sedan stödet infördes, vilket innebär att man nu får ett betydligt större solcellssystem för samma summa pengar jämfört med för bara något år sedan, säger Linus Palmblad.

Konkret innebär det att det finns en marginal för att sänka stödnivån för solcellsstödet utan att den faktiska investeringskalkylen för den som investerar i en anläggning blir sämre.

Regeringen skriver även i budgetpropositionen att man avser att återkomma till frågan om huruvida fortsatt stöd ska ges efter 2012.

Källa: Energimyndigheten

Publicerad 27 september 2011

På nytt jobb

Pål Warolin har utsetts till ny vd på Uniwater AB, Göteborg. Han kommer från annan bransch.
 Peter Nyberg har anställts som energistrateg på Specialfastigheter Sverige AB, Stockholm. Han kommer från Aktea.
Leo Olsson har anställts som energingenjör hos Aktea AB, Stockholm. Han kommer från TUC. Jules Hanley har anställts som energiingenjör i Malmö. Hon kommer från Lunds tekniska högskola. Riccardo Maggioni har anställts som energispecialist i Göteborg. Han kommer från KYH.
Jonas Brandstedt har anställts som projektledare på Ventpartner i Västmanland AB, Västerås.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.