Mer fjärrkyla i Örebro

Efterfrågan på fjärrvärme och fjärrkyla ökar. Nu bygger E.ON en helt ny stamledning för fjärrkyla till industriområdet Aspholmen i Örebro. Arbetet beräknas vara klart under 2009.

Det är Aspholmen Fastigheter ABs val av kyla och värme som nu möjliggör en helt ny fjärrkylaledning till industriområdet Aspholmen. Investeringen uppgår till 5,5 miljoner kronor.

– Nyproduktionen av kontor och affärslokaler som Aspholmen Fastigheter påbörjat i anslutning till rondellen vid mässan är de första som kommer att anslutas till den nya fjärrkylaledningen, säger Tord Olsson, värme- och kylasäljare på E.ON i Örebro. De nya lokalerna ansluts även till den befintliga fjärrvärmeledningen, som redan finns på Aspholmen.

E.ON hoppas nu på vidare anslutningar i området. Potentialen är stor. Fjärrkylabehovet på Aspholmen beräknas uppgå till cirka 3 GWh.
Utbyggnaden påbörjas under hösten 2008 och beräknas vara klar under 2009.
E.ON producerar och levererar fjärrkyla i Norrköping, Kungsbacka, Örebro och Malmö. År 2007 levererade E.ON Sverige totalt 30 miljoner kilowattimmar fjärrkyla. Av dessa levererades 10 miljoner kilowattimmar i Örebro.
Källa: E.ON Värme Sverige AB

Publicerad 29 augusti 2008

På nytt jobb

Lars Pellmark har utsetts till specialist teknisk förvaltning hos Jernhusen AB, Stockholm. Han kommer från Skandia fas­tigheter.
Bengt Bäckström har anställts som teknisk säljare på Hallströms verkstäder AB, Nälden. Han kommer från Fläktgroup.
 Sofie Bjurling har utnämnts till produktchef för varumärket Pneumatex hos IMI Hydronic Engineering AB. Hon var tidigare kundvårdsspecialist på företaget. Lena Särehag Bellwood har utsetts till produktchef för varumärkena TA och Heimeier. Hon kommer närmast från Protek där hon var projektledare.
 Deniz Kalkan har anställts som sprinklerkonstruktör hos Intec. Han har tidigare arbetat som vvs-konstruktör på Technoresolut och Sweco.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.