Latour Industries förvärvar Kabonakoncernen

Investment AB Latour har via Latour Industries AB förvärvat Kabona AB från
bolagets grundare.

 

Kabona kommer att drivas som en självständig koncern där nuvarande ledning kommer att driva bolaget vidare. 

Kabona med huvudkontor i Borås har 80 anställda och en årlig omsättning på drygt 100 Mkr. Bolaget bedriver försäljning och installation av system som optimerar fastigheters inomhusklimat och energiförbrukning. Kabona kommer att drivas som en självständig koncern där nuvarande ledning kommer att driva bolaget vidare.

– Genom att samordna installerade system och ta hänsyn till verkligheten i
form av inomhustemperatur, luftkvalitet, väderprognoser och termisk lagringsförmåga vet vi på Kabona att energieffektiviseringar på 25-50 procent med förbättrat inomhusklimat är möjliga i byggnader. Genom att få in en stark ägare ser vi stora möjligheter att växa vidare i denna marknad som i dagsläget är i stort sett oändlig” säger Kjell Carlberg, VD och en av grundarna.

Källa: Kabona 
 
 
 
 

Publicerad 26 oktober 2012

På nytt jobb

Lars Pellmark har utsetts till specialist teknisk förvaltning hos Jernhusen AB, Stockholm. Han kommer från Skandia fas­tigheter.
Bengt Bäckström har anställts som teknisk säljare på Hallströms verkstäder AB, Nälden. Han kommer från Fläktgroup.
 Sofie Bjurling har utnämnts till produktchef för varumärket Pneumatex hos IMI Hydronic Engineering AB. Hon var tidigare kundvårdsspecialist på företaget. Lena Särehag Bellwood har utsetts till produktchef för varumärkena TA och Heimeier. Hon kommer närmast från Protek där hon var projektledare.
 Deniz Kalkan har anställts som sprinklerkonstruktör hos Intec. Han har tidigare arbetat som vvs-konstruktör på Technoresolut och Sweco.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.