Landstinget Västernorrland gav serviceuppdrag till Bravida

Landstinget Västernorrland har valt Bravida TSM (Technical Service Management) som leverantör av all teknisk fastighetsdrift till samtliga sjukhus och vårdcentraler i Västernorrlands län.

 

Bravida kommer att leverera en helhetslösning som omfattar landstingets alla servicebehov inom teknisk fastighetsdrift inklusive energioptimering. Överenskommelsen innebär att ett 70-tal anställda kommer övertas av Bravida TSM.

Landstinget Västernorrland genomför en outsourcing av hela sin fastighetsdrift. Upphandlingen syftar till att uppnå betydande kostnadsbesparingar genom att lägga ut den tekniska fastighetsdriften, samtidigt som leverantören ska ha ett stort fokus på energioptimering av landstingets fastigheter.

– Tillsammans med Bravida kommer vi att effektivisera vår verksamhet och vi behåller en hög servicekvalitet. Det unika med den här upphandlingen är våra höga ambitioner vad gäller energiarbetet, och det har Bravida svarat väldigt bra på. Det känns tryggt med en driftentreprenör som har erfarenhet av energioptimering i speciella och krävande fastigheter som landstingen och sjukvården har, säger Per-Erik Bergman, fastighetsingenjör, Landstinget Västernorrland.

Bravida kommer att ansvara för sjukhusen i Sundsvall, Härnösand, Örnsköldsvik samt Sollefteå. Dessutom ingår fastighetsdrift av exempelvis vårdcentraler och folkhögskolor inom landstinget.

– Vårt driftavtal för Landstinget Västernorrlands fastigheter är mycket viktigt för Bravidas strategiska satsning på service. Vår kompetens inom energioptimering tillför våra servicekunder stort värde i arbetet med att effektivisera driften av fastigheter. Landstinget ställer höga krav på sin servicepartner och jag är mycket stolt att de valt Bravida i konkurrens med ett flertal mycket kompetenta konkurrenter, säger Kurt Waltersson, regionchef Bravida TSM.

Den 15 juni byter cirka 70 anställda från Landstinget Västernorrland arbetsgivare och Bravida tar över ansvaret. Avtalet löper över fyra år med option på ytterligare två år.

Bravida är ledande inom teknisk fastighetsdrift för sjukhus i Sverige och sköter idag driften av flera regionsjukhus, från Skåne till Norrland. Tjänsterna omfattar all teknisk drift och markskötsel.

Källa: Bravida

Publicerad 22 mars 2011

På nytt jobb

Anna Cornander har utsetts till produktchef för hållbar fjärrvärme hos Eon, Malmö. Hon kommer från Rise.
Ann Wingård har utsetts till försäljningschef på Indoor Energy, Solna. Hon kommer från Coromatic.
Christopher Peralta har anställts som energicontroller hos Enstar AB, Stockholm. Han kommer från annan bransch. Abiel Tesfamhret har anställts som energikontroller. Han kommer från Knivsta kommunfastigheter och bostäder.
Daniel Serell har utnämnts till vd för Sandbäckens rör i Kalmar AB där han tidigare var projektledare.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.