LADDGRUPP | 13 nov 2021

Laddgrupp för ackumulatortankar

Laddgrupp för ackumulatortankar

Laddgruppserien LTC300 är utvecklad för att effektivt och automatiskt ladda ackumulatortankar och skydda fastbränslepannor från för låga returtemperaturer, vilket annars kan orsaka tjärbildning, reducerad uteffekt och kortare livslängd för pannan.

Laddgruppen är konstruerad enligt det europeiska direktivet 2009/125/EG om ekodesign för energirelaterade produkter.

Laddgruppen består av en integrerad pump och en termostatisk ventil utvecklad för att göra både installation och drift enklare. Pumphastigheten är reglerbar. Därmed kan pumpens hastighet anpassas efter systemet och ackumulatortankens laddning optimeras. Laddgruppen skyddas av ett isolerskal och har avläsbara termometrar.

esbe.se

Publicerad 13 november 2021

På nytt jobb

Lars Pellmark har utsetts till specialist teknisk förvaltning hos Jernhusen AB, Stockholm. Han kommer från Skandia fas­tigheter.
Bengt Bäckström har anställts som teknisk säljare på Hallströms verkstäder AB, Nälden. Han kommer från Fläktgroup.
 Sofie Bjurling har utnämnts till produktchef för varumärket Pneumatex hos IMI Hydronic Engineering AB. Hon var tidigare kundvårdsspecialist på företaget. Lena Särehag Bellwood har utsetts till produktchef för varumärkena TA och Heimeier. Hon kommer närmast från Protek där hon var projektledare.
 Deniz Kalkan har anställts som sprinklerkonstruktör hos Intec. Han har tidigare arbetat som vvs-konstruktör på Technoresolut och Sweco.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.