KTH erbjuder gratis kurs i datorsimulering med IDA

KTH:s kurs i datorsimulering med programmet IDA har en praktisk inriktning och behandlar främst simulering av termiska förlopp i byggnader och deras klimatstyrande installationer. 

Orientering ges om olika datorprogram, men i kursen används simuleringsprogrammet IDA som exempel, och övningar genomförs med IDA Klimat och Energi (ICE).

Huvudlärare är Per Sahlin som är en av upphovsmännen till IDA. Per Sahlin som arbetar på Equa är också docent vid avdelningen för Installationsteknik. Andra lärare är Joel Kronheffer, NCC, Pär Carling, Skanska, Per Isakson, Installationsteknik KTH m.fl. Mika Vuolle, Equa Finland, föreläser om BIM.

Öppen för allaKursen ges vid institutionen för byggvetenskap, KTH, i form av elva heldagar under perioden 18 mars-13 maj, och är öppen för allmänheten att söka till.

Anmälan kan ske på blanketten för anmälan till fristående kurser som finns på KTH:s webbplats, och sista ansökningsdag är fredag 27 februari. Kursens nummer är AF2504.Förkunskap kommer att prövas individuellt för varje sökande.För mer upplysningar om kursen kontakta Joel Kronheffer (joel.kronheffer@ncc.se) Källa: KTH

Publicerad 20 februari 2009

På nytt jobb

Pål Warolin har utsetts till ny vd på Uniwater AB, Göteborg. Han kommer från annan bransch.
 Peter Nyberg har anställts som energistrateg på Specialfastigheter Sverige AB, Stockholm. Han kommer från Aktea.
Leo Olsson har anställts som energingenjör hos Aktea AB, Stockholm. Han kommer från TUC. Jules Hanley har anställts som energiingenjör i Malmö. Hon kommer från Lunds tekniska högskola. Riccardo Maggioni har anställts som energispecialist i Göteborg. Han kommer från KYH.
Jonas Brandstedt har anställts som projektledare på Ventpartner i Västmanland AB, Västerås.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.