KF vann Green Buildingtävling

KF Fastigheter vann med Vår Gård första pris i GreenBuilding Awards i klassen ”Renovering och ombyggnad av befintlig byggnad”. Vår Gård var det enda svenska projektet som belönades i den klassen.              

I januari 2011 blev Vår Gård i Saltsjöbaden den första konferensanläggningen i Sverige att erhålla Green Building-certifiering genom åtgärder i löpande förvaltning och inte i samband med ny-, om- eller tillbyggnad. Certifieringen har möjliggjorts genom en rad olika energi- och underhållsprojekt. Bland annat ersattes den tidigare oljeeldningen av en energibesparande och miljövänlig bergvärmeanläggning som dessutom producerar naturlig bergskyla på sommaren.

Varje år nominerar Green Building Programme ett antal projekt som har utmärkt sig inom energieffektivisering och gjord anmärkningsvärda och exemplariska energibesparingar. Man tävlar i två klasser; nya byggnader och befintliga renoverade byggnader.

– Vi har arbetat hårt med att energieffektivisera projektet Vår Gård i Saltsjöbaden. Vi kommer att fortsätta uppgradera installationstekniken för att sänka energi- och miljöpåverkan ytterligare. Det känns jätteroligt och detta är en bekräftelse för oss på väl utfört arbete, säger Harry Swartz, Miljö- och energichef på KF Fastigheter.

Green Building Programme (GBP) är ett EU-initiativ som syftar till att energieffektivisera byggnader i Europa. Programmet är frivilligt och innefattar både nya och befintliga kommersiella byggnader.

Prisutdelningen sker på ”European Sustainable Energy Week” tisdagen den 12 april i Bryssel.

Källa: KF

Publicerad 30 mars 2011

På nytt jobb

Jakob de Ron har anställts som energikonsult på FVB Sverige AB, Stockholm. Han kommer från Property Partner.
Sebastian Franzke har anställts som teknisk säljare på projektservice hos Jeven AB, Gävle. Han kommer från Gävle kommun.
Rhode Östling har utsetts till gruppledare för vvs i Skåne hos Norconsult AB, Malmö. Hon kommer från WSP.
Christian Sjöström har anställts som drift-/servicetekniker hos Swegon Sverige i Malmö. Han kommer från Coor.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.