ITT köpte pumptillverkare i Tyskland

ITT Corporation tillkännagav att man skrivit på ett avtal att förvärva det tyska företaget Laing GmbH.

 

Laing är en ledande, privatägd, tillverkare av energieffektiva cirkulationspumpar avsedda främst för mindre värmesystem. När avtalet trätt i kraft kommer förvärvet att markant bredda ITT:s erbjudande och avspegla företagets fortsatta strategiska fokus på att tillgodose den växande marknaden för energieffektiva produkter med låg livscykelkostnad (LCC).  

– Att lägga till Laing’s energieffektiva cirkulationspumpar till ITT’s produktportfölj breddar vårt erbjudande till kunder i VVS-branchen, säger Gretechen McLain, divisionschef för ITT’s Fluid and Motion-division.

– Genom förvärvet kommer ITT att kunna erbjuda marknaden ett omfattande program av högpresterande ”grön” pumpteknologi och produkter som klarar mer krävande energistandarder. Att kombinera Laing med ITT’s VVS-affär är ett logiskt steg i vår utveckling, tillägger Oliver Laing, verkställande direktör på Laing.

– Styrkan i ITT’s varumärken och deras fokus på spetsteknologi betyder att vi kommer att få ytterligare tillgång till resurser att utveckla nya, innovativa produkter för våra kunder och expandera vår globala närvaro. Laing’s energieffektiva A-klassade cirkulationspumpar passar perfekt ihop med våra egna produkter för värme och kylsystem, speciellt med våra varumärken Flygt och Lowara i Europa och Bell & Gosset i Amerika, framhåller Per Björn, Europachef för ITT Water & Wastewater AB.

EU förväntas snart kräva energiklassning av cirkulationspumpar i energibesparande syfte. A-klassade cirkulationspumpar, som bland annat kommer att erbjudas av ITT efter förvärvet av Laing, möjliggör energieffektiva lösningar för fastigheter.         

– Med detta förvärv har ITT Water & Wastewater breddat sortimentet av vvs-pumpar med en komplett produktfamilj A-klassade cirkulationspumpar, säger Karl Sohlberg, Sverigechef.

Källa: ITT

Publicerad 18 april 2009

På nytt jobb

 Jeanna Nylander har utsetts till vd för Bengt Dahlgren Syd AB, Malmö. Hon kommer från Allbygg.
Anders Sjögren har utnämnts till vd för Bastec AB, Stockholm. Han var tidigare affärsområdeschef Produkter på företaget.
Victor Ahl har anställts som energi- och vvs-ingenjör hos Energija, Jonsered. Han kommer från Afry.
Marcus Sandlund har utnämnts till kommersiell direktör på Caverion. Han var tidigare affärsområdeschef för advisory business i företaget.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.